Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Владислав Горанов: Анализ ще извади на бял свят всичко за "агнешките главички"
Автор: Екип Burgas24.bg 09:29 / 15.11.2016Коментари (2)1352
©
"Нека се попитаме кои всъщност са "агнешките главички". Можем и за тях да поговорим малко. Спомняте ли си времето на приватизацията от 2000 г. и управлението от 1997 до 2001 г. И един разградски бизнесмен. Има анализ, който съвсем скоро ще види бял свят и тогава всичко ще стане ясно", заяви още Горанов. Това каза пред Нова телевизия финансовият министър в оставка Владислав Горанов, като предупреди, че са възможни популистки упражнения с най-важния финансов закон. 

ГЕРБ съществува близо 10 години , в повечето време носим отговорност за изпълнителната власт, водещи сме в парламента, по-голямата част от кметовете са от ГЕРБ, може би има изхабяване, проблем може да има, каза Горанов. Очевидно много сме сбъркали, явно различни са приоритетите на хората от тези, които сме си поставяли. От гледна точка на социологията не се виждаше такава диспропорция. "Трябва да бъдем доста смирени", заяви още Горанов.

Той заяви, че в цяла Европа се забелязва този феномен - популизма, и че хората искат да харчат повече, отколкото могат да си позволят. Трудното и голямо предизвикателство е да се направи смислен анализ какво очакват хората, без да стават заложници на популизма. По време на пред кампанията чухме много заявки, които са далеч от правомощията на президента. Чухме да се говори това, което хората искат да се чуят. Ако попитате искате ли искате ли да плащате данъци - какъв ще е отговорът. Горанов коментира и КТБ. Защо се стигна до фалита на КТБ? Беше грешен модел за развитие на банка, начинът на управлението и от собствениците не е начин на управление на банка, каза финансовият министър и припомни, че тя е създадена по времето на Иван Костов. Всички, които имат доказана вина за източване на КТБ са обект на досъдебно производство, заяви той. Икномическите последици от фалита - големият пропуск е трудността да се възстановят голяма част от парите, каза Горанов. 

Една от причините, е че банката е висяла във въздуха и не е била обявявана в несъстоятелност много месеци, в период, в който не е назначен синдик се случваха сделки, каза той. По време на управлението на ГЕРБ е направено всичко, което е можело да се направи - промяна в законодателство, хиляди отправени претенции от синдиците към съда за разваляне на сделки. Не виждам връзка между предполагаеми собствености на Делян Пеевски и КТБ, отвърна той на въпрос на водещите. Може да се зададе въпроса кои са агнешките главички, каза Горанов и напомни за председател на икономическа комисия в парламента във времето на приватизацията. Има изготвен нелош анализ за сделките, който ще покаже недъзите при приватизация. По повод бюджета той заяви: За мен най-страшното нещо да се подадем на популистки теми и тези в един парламент, в който никой не носи отговорност за изпълнителната власт. Тогава могат много бели да се направят. Бюджетът е на хората, от тяхните данъци, едно правителство казва как и за какво да се изхарчат, поясни Горанов. 

Бюджетът е инструмент, една рамка. Въпросът е дали този бюджет, който опозицията доста критикуваше, нашето правителство, което е в оставка да каже как да се изхарчи. Това, което нас ни притесни е, че може да се допуснат популистки искания от партии, каза Горанов и напомни искането на патриотите за увеличение на пенсиите, което струва 1,5 млрд. лв. Постъпило е вчера предложение за отпадане на плоския данък, каза още той. И повтори притеснението си от много популистки и небалансирани решение. Няма да изтеглим бюджета, текат дебати. Интересна ми е позицията - в оставка да приемем бюджет, който друг да изпълнява. И каза пак за притесненията си, да не бъде сбъркана финансовата рамка, заради популизъм, но в същото време заяви, че няма да позволи популистки упражнения с бюджета. Не ми се иска да мисля, че ГЕРБ ще залитне към популизъм, но има настроения, каза още той.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 15.11.2016 г.
+2
 
 
Смешното е, че ако не подкрепят бюджета преди оставката, ще отрежат клона на който седят 240 маймуни...
+2
 
 
"Очевидно много сме сбъркали, явно различни са приоритетите на хората от тези, които сме си поставяли." Знаем какви са вашите приоритети - унищожаване на българската нация и заличаване на България от картата на Европа. Е, няма разумен човек, който да подкрепи вашата политика!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: