IAAF обяви дали ще анулира рекорда на Стефка Костадинова

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:40 / 09.01.2017
1603
Международната асоциация на лекоатлетическите федерации (IAAF) отказа да заличи всички поставените до момента световни рекорди.

Припомняме, че миналата седмица президентът на Асоциацията на спортните журналисти Джани Мерло поиска всички световни рекорди да бъдат анулирани заради случаите с хванати спортисти с допинг.

"Ако всички световни постижения бъдат анулирани, това ще се отрази и на онези атлети, които не са взимали допинг. Те не само ще загубят мястото си в историята на леката атлетика, но и върху тях ще легне сянката на съмнението, че не са постигнали по честен начин успехите си", обявиха от международната организация.

От IAAF са категорични, че няма как да се стигне до подобна драстична стъпка, но се отнасят с разбиране към проблема.

"Наясно сме, че преди години може да е имало атлети, които не са постигнали своите рекорди по легитимен начин, но не бива да се наказват атлети, които никога не са употребявали допинг и са постигнали успехите си с усилен труд и много отдаденост", съобщиха от IAAF в писмо до Асоциацията на спортните журналисти.

Така великият световен рекорд на Стефка Костадинова от 1987 година - 209 сантиметра, остава в историята и няма да бъде анулиран.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).