ФИФА взе революционно за футбола решение

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:05 / 10.01.2017
1283
Световната футболна централа ФИФА официално взе решение за огромна революция във формата на Световните първенства по футбол.

На стратегическо заседание на Съвета на организацията бе взето решение от 2026 година на Мондиалите да участват 48 отбора в сравнение с досегашните 32.

Новият президент на ФИФА Джани Инфактино бе обявил намерения за драстично увеличение на участниците на Световните първенства, а при новия формат ще има групова фаза с 16 групи от по 3 отбора. За това решение са гласували мнозинството от 37-те членове на Съвета на ФИФА.

В групите ще се играе всеки срещу всеки като ще отпада само последният, а другите два се класират за 1/16-финали. Така общият брой мачове на Мондиала ще се увеличат само с 16 - от 64 на 80. Както и преди, финалистите ще играят 7 двубоя. Разликата е, че ще има един мач по-малко в груповата фаза и един повече в елиминациите.

Редица футболните специалисти и легенди се обявиха в подкрепа на разширението на Световните първенства. Очаква се от решението най-голяма изгода да имат африканските държави, които ще получават доста повече квоти за участие в Мондиала.

Тепърва се очаква от ФИФА да обявят всички подробности по решениeто. Възможно е да бъде взето решение и мачовете в груповата фаза да завършват задължително с победител като при такъв вариант при равенство ще се преминава към изпълнение на дузпи.

Очакванията на ФИФА са промяната във формата да увеличи приходите от Мондиала с 20% - от 5,5 на 6,5 милиарда долара, с печалба от около 640 милиона.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).