Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Д-р Васил Костадинов се срещна със специалисти от Белодробната болница
Автор: Екип Burgas24.bg 09:37 / 07.03.2017Коментари (0)2058
©
Вие сте първият, който иска да чуе мнението на лекарите от Бургас и да отговори на важните за нас въпроси. Това заявиха специалистите от Белодробната болница, които снощи се срещнаха с д-р Васил Костадинов, който е на четвърто място в листата с кандидати за народните представители на "Реформаторски блок - Глас народен".

"Всички знаем, че пациентите искат да бъдат лекувани бързо и по възможност безплатно. И точно тук идват лимитите от Здравната каса, които правят и пациенти и лекари недоволни. Затова моето мото е за здравеопазване без лимити. Подех серия от срещи с медици от различни специалности в болничната и доболничната помощ, защото за мен е важно както да представя своите акценти от здравната програма, така и да чуя Вашия поглед по най-наболелите теми", каза д-р Костадинов, който е познат на бургазлии, като управител на най-голямата медицинска лаборатория в региона. Д-р Костадинов се ангажира, че всички предложения по време на срещите ще бъдат вписани в програмата за достъпно и гарантирано здравеопазване, а в Народното събрание ще е двигател на законодателната промяна, която да направи връзката лекар-пациент по-бърза.

Специалистите от Белодробната болница, начело с уважаваната д-р Евелина Трошанова, зададоха редица въпроси за това защо някои лечебни заведения задължително трябва да поддържат свои лаборатории и рентген, които им излизат твърде скъпо, понеже нямат нужния брой пациенти. "Здравеопазването трябва да е достатъчно гъвкаво, а дейностите, които са губещи, да се отдават на аутсорсинг. Това е работещ модел в чужбина, който може да бъде застъпен и в България", сподели д-р Костадинов. 

На срещата със специалистите от Белодробната болница присъстваха и други представители на листата на "Реформаторски блок - Глас народен": д-р Георги Митев, д-р Иван Съвеб, Дора Иванова и Стайко Симеонов. 

Сред въпросите към лекарите в листата бе и какво ще направят, за да има повече медицински кадри в града и страната.

"По-голям брой лечебни заведения трябва да предлагат обучение, стаж и специализация. В лабораторията, в която работя, предоставяме възможност за стаж по време на следването и наемане на работа след това. Отскоро сме и база за специализация на лекари и затова мисля, че лечебните заведения трябва едновременно да възпитават собствени кадри, но и да ги мотивират да работят при тях", каза д-р Костадинов.

Понеже в листата на Реформаторския блок има голям брой лекари, при това от всички специалности, интерес предизвика и присъствието на ветеринарния специалист д-р Георги Митев. Бе повдигната темата къде е правилно да се предават труповете на домашните любимци, за да се избегнат зарази. "В приюта за кучета приемат телата и ги дават на екарисаж. Затова собствениците могат да се обръщат към приюта в такива моменти", добави д-р Митев.

Лекарите дискутираха и въпроси за ДДС-то на лекарствата, периодите на акредитация на болничните заведения и продължителността на клиничните пътеки. Всички се обединиха около идеята, че единствено здравеопазване без лимити може да осигури навременна грижа на пациентите.




Още по темата: общо новини по темата: 365
18.08.2020 »
02.05.2018 »
05.05.2017 »
05.05.2017 »
05.05.2017 »
04.05.2017 »
предишна страница [ 1/61 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: