Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Лукарски: Бездействието на президента може да предизвика анархия на границата ни с Турция
Автор: Екип Burgas24.bg 16:39 / 21.03.2017Коментари (4)2091
©
"Не деля десните избиратели. Реформаторския блок е център на автентичната десница, който събира, а не разделя. "РБ-Глас народен" е единственият гарант за дясно центристко управление", заяви лидерът на СДС Божидар Лукарски по БНТ. Той беше категоричен, че единствената автентично дясна коалиция, която влиза в следващия парламент, е "РБ-Глас народен" и призова десните да гласуват с 21.

"Всеки глас за дясна формация, която не влиза в парламента, ще се прелее после за ГЕРБ и БСП. Не трябва да се делят десните избиратели, боли ме от това", заяви Божидар Лукарски. Други колеги вдясно очевидно мислят различно и отговорността за това разделение е изцяло тяхна, каза лидерът на СДС.

Той отбеляза добрия икономически ръст за последните две години, когато беше министър на икономиката, но подчерта, че за да се запази, трябва да се надграждат политиките, които са изпълнявани от предходното дясно-центристкото правителство на ГЕРБ и РБ. В момента ръстът е над 3% и това е много добре, в рамките на ЕС, сега сме трети по ръст. Ако тази тенденция се запази, българските граждани ще го усетят като повече пари в джоба им и повишена покупателна способност, подчерта Лукарски.  

Според него, за да се постигне по-висок ръст са необходими повече инвестиции. Затова основен акцент в програмата на "РБ-Глас народен" е запазването на данъчните ставки, което контрастира с предложенията на левицата. 

"Ние не искаме да пипаме плоския данък и предлагаме намаляването на ДДС на 18 процента" , каза Лукарски. Той поясни, че вследствие на тази мярка, се очаква за година 1 млрд. лева да останат в джоба на потребителите и на малкия и среден бизнес. 

Намаляването на данъчната тежест, вдигането на прага за регистрация по ДДС от 50 на 200 хил., са другите важни мерки, които предвижда програмата на коалицията. Не на последно място, Лукарски посочи и намаляването на административната тежест - въвеждане на лицензионен и разрешителен режим само, ако отпаднат два такива, разширяване на принципа на мълчаливото съгласие, което той успял да въведе като министър на икономиката. Това са мерки , които разхлабват хватката около малкия и среден бизнес, категоричен беше Божидар Лукарски.

Относно корупцията, като основен проблем на нашето общество, Лукарски подчерта, че един от първите закони, които РБ и Глас народен отново ще предложат, е антикорупционният. Той отбеляза, че корупцията се спира чрез нетърпимостта на обществото към нея. "На мен ми е смешно и непонятно как Марешки заявява, че ще се пребори с корупцията, а самият той признава, че дава рушвети. Нека някой да му поясни, че даването на рушвети също е престъпление", предложи Лукарски.

"Корнелия Нинова доста екстравагантно, да не кажа извратено, се изказа, че демокрацията ни била отнела много и БСП ни предлага някаква промяна. Не искаме нейната промяна, защото си спомняме времената на социализма, когато уж нямаше корупция, но трябваше да дадеш нещо под масата, за да си купиш банани", каза Лукарски.

"Съдебната реформа е важен приоритет в програмата на "РБ - Глас народен". Ефективното противодействие на корупцията е свързано със съдебната система, не само с прокуратурата, както твърдят други, маргинални партии. Корупцията е най-вече в търговското и гражданското право", категоричен беше Лукарски. Той се аргументира с факта, че само 30 процента от делата са свързани с прокуратурата.

По повод отвореното писмо на РБ и Глас народен до президента, той припомни, че от няколко седмици коалицията алармира за намесата на Турция в изборите ни. След нашето писмо, вчера Президентът събра службите, но не се предприемат мерки, каза Лукарки. И предупреди, че в резултат на това бездействие ще има струпване на граждани по границата, които ще се опит да вземат правосъдието в свои ръце. 

"Възниква една недемократична ситуация, почти анархия, заради бездействието на президента и държавните институции. Президентът трябва да си изпълни конституционните задължения", категоричен беше Лукарски. Имаме сериозни съмнения, че през този изборен туризъм в ЕС могат за влязат лица, които застрашават сигурността на Съюза, заяви лидерът на СДС.

"Отношенията ни с Турция трябва да са добросъседски, но на равнопоставено ниво. Не се сещам български политик или дипломат да е правил агитация или да се е намесвал в изборите в Турция. Не трябва да се допускат такива действия и в България от страна на Турция", категоричен беше Божидар Лукарски.



Още по темата: общо новини по темата: 365
18.08.2020 »
02.05.2018 »
05.05.2017 »
05.05.2017 »
05.05.2017 »
04.05.2017 »
предишна страница [ 1/61 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
кака Кори за ситуацията с Турсия не коментира...тя ще се коалира с Доган и за нея идващите тук са избиратели! И ония за ДОСТ пак са и избиратели,защото Путин и ЕрБекДоган са приятели :)
+2
 
 
Личи се, че пенсионираха Решетников. От президентството се разнася само тишина в ефира - явно инструкции няма. Честито още веднъж на гласувалите за.....как беше?.....а, да - "на инат"!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: