Поредната легенда, която ще играе с Бербатов в София

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:25 / 28.03.2017
1555
Димитър Бербатов обяви името на поредната футболна легенда, която ще участва в благотворителния мач на 14 юни на стадион "Васил Левски" в София. Припомняме, че на тази дата един срещу друг ще се изправят звездните отбори, водени от Бербатов и Луиш Фиго.

В т.нар. Мач на годината в България феновете ще могат да видят на живо вратаря Едвин ван дер Сар. Преди него участието си потвърдиха Райън Гигс, Пол Скоулс, Гари Невил и Неманя Видич.

Ето какво написа Димитър Бербатов в личния си профил във Фейсбук:

Той винаги имаше какво да каже на отбора. И може да се каже, че всеки се допитваше до неговото мнение. Вдъхваше на всички ни спокойствие и увереност! Обикновено седяхме един до друг в рейса при безкрайните ни пътувания и всеки път ми беше приятно да бъда в неговата компания.

Той е сред най-добрите вратари в света. Той е рекордьорът по най-много мачове за националния отбор на Холандия. Той е и най-възрастният играч, печелил шампионската титла на Англия - на 40 г. и 205 дни. Той е сред малцината играчи, печелили Шампионската лига с два различни отбора - "Аякс" и "Манчестър Юнайтед". С холандския гранд печели и Купата на УЕФА, и Суперкупата на УЕФА. Печели два пъти и турнира 

Интертото - с "Ювентус" и с "Фулъм". Той е вторият най-титулуван вратар в историята на футбола с общо 25 спечелени купи. 4 пъти е шампион на Холандия и 4 пъти шампион на Англия. През сезон 2008/2009 не пуска попадение в 14 поредни мача и в общо 1311 минути за "Манчестър Юнайтед".

3 пъти е избиран в идеалния отбор на английската Висша лига. Първият вратар, записал 50 "сухи мрежи" в Шампионската лига. Играч на мача при спечеления от "Манчестър Юнайтед" трофей в Шампионската лига през 2008 г.

Едвин ван дер Сар. Очакваме го в София!



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 4
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).