Бургаски каратист стана световен шампион

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:08 / 18.04.2017
1652
Възпитаникът на СКК "Киокушин Спирит" Евгени Прудников, с треньор двукратната Световна Шампионка на ката - Сенсей Гергана Апостолова-Костова, стана световен Шампион при мъже тежка категория +35г.

Бургаският каратека изигра общо четири срещи, като надви двама съперници от Япония и по един от Франция и Австралия. След три европейски титли това е заслужен успех на Прудников.

Благовест Петков, който живее и тренира в момента в Ню Йорк, се класира на 2-ро място при мъжете +35г. до 85 кг. , след като загуби на финала от представител на домакините.

След оспорван двубой на полуфинала срещу състезател на Русия, в средната категория, Красен Кръстев от СКК "Монтана", остана трети. Димитър Пенджуров, също възпитаник на бургаския клуб, който се съревновава в същата категория, отпадна на квалификациите.

Вторият ден от Първенството се проведе 6-тото Световно Първенство за мъже на категории, на което Александър Атанасов, който игра в супер тежка категория, отпадна на квалификациите от Световния Шампион и представител на Япония - Шохей Камада.

Шихан Емил Костов и Сенсей Гергана Костова бяха в съдийския състав на Първенствата.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).