Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (3)
Изключително голям успех за ватерполистите на "Черноморец“
Автор: Екип Burgas24.bg 14:30 / 05.05.2017Коментари (0)1955
©
След първия финален турнир от Държавното първенство по водна топка за деца, родени след 1 януари 2005 г., малките ватерполисти на "Черноморец" потвърдиха, че ще участват в разпределението на медалите и през този сезон. Бургаският тим, който е вицешампион от миналата година, зае второ място във временното класиране.

Успехът е изключително голям в предвид броя на участващите отбори в настоящото първенство. Общо 16 тима играят в тази възраст, а лидерът по медали сред родните клубове "Черноморец" е отново в първата шестица.

Паралелно с топ 6 мачове на басейна в "Меден рудник" играха и отборите в трета група. След дългогодишна пауза дейност поднови клуб по водна топка "Нептун". Вторият бургаски тим се представи много добре в мачовете срещу "Тича" /Варна/, ЦДНА 2013 /София/ и "Арда 2008" /Кърджали/.

На басейна в "Меден рудник" възпитаниците на треньора Светозар Владков записаха четири убедителни победи. "Черноморци" надвиха двата врачански тима "Ботев 2000" и "Ботев" съответно с 5:0 и 6:4, варненския "Аква спорт" с 9:2 и столичния ЦСКА с 5:1. Единственото поражение - 2:5 нашите инкасираха в двубоя с шампионите от "Комодор" /Вн/.

"Традицията да сме във финалната шестица и да имаме претенции към

©
титлата продължава. Работим целенасочено, подготвяме и селектираме състезатели за върха на пирамидата. Школата ни поддържа постоянно високо ниво и всяка година сме в битката за медали. За година момчетата израснаха много. Това те показаха в срещите от финалния турнир. Особено съм доволен от мача с "Аква спорт", където всички разгърнаха своите възможности. Много стабилна игра през целия турнир показа вратарят Деян Матаров," каза Светозар Владков.

Временното класиране след първия финал оглавиха морските отбори. Първи е "Комодор", "Черноморец" е втори, а трети - "Аква спорт". В подреждането следват: "Ботев", "Ботев 2000" и ЦСКА. Вторият финален турнир е през юни във Варна.

"Прави впечатление, че отборите в Източната група, където беше и "Черноморец", са много по-подготвени от тези в Западната. За това говори и временното класиране, в което на призовите места са тимове от Изтока, докато лидерът в Западната група "Ботев" остана четвърти", коментира формата на първенството Владков.

Важен фактор за успеха на детския ни отбор е процесът на подготовка. След състоялото се първо градско първенство, сега предстои и провеждането на международни контроли с турски отбори във възрастите деца и момчета, допълни той.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас
Ето къде може да гледате Григор Димитров - Хуберт Хуркач в Маями

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: