Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Приключва лагера на “Черноморец – Бургас” в Поморие
Автор: Екип Burgas24.bg 16:43 / 18.01.2009Коментари (0)763
©
Първият подготвителен предсезонен лагер, който проведоха футболистите на „Черноморец - Бургас" приключва в понеделник. В продължение на 15 дни под ръководството на Красимир Балъков, „акулите" направиха първи встъпителни крачки към една по-добра реализация през пролетния полусезон.

Двадесет и двама футболисти започнаха подготовка от първия ден в Поморие. Малко по-късно към тях се присъединиха Марсио Нуньо, Дуду, Траянов, Стоимирович и Чворович. В края на първата седмица шестима футболисти на „Черноморец - Бургас" бяха включени в трансферния списък, а на тяхно място дойдоха други шест играчи от „Нафтекс". На 12 януари към отбора се присъедини и аржентинския халф Роберто Карбони, който ще остане на проби и за лагера в Анталия.

Междувременно треньорският щаб на „Черноморец - Бургас" методично увеличаваше натоварванията на футболистите, като освен дву и триразовите тренировки, играчите имаха теоретични занимания в лекционната зала на Балнеохотел Поморие. На специален клипборд и пред голям екран, те се запознаваха с тънкости от тактическите постройки, които ще използват в бъдеще. На заниманията бе правен и анализ на всяка изиграна контролна среща, като грешките и добрите моменти в мачовете, бяха детайлно анализирани по заснетия видеоматериал.

В първия подготвителен период отбора изигра три контроли срещу аматьорски тимове, в които показа добра резултатност, а в същото време не допусна гол във вратата си. „Акулите" се наложиха над Равда с 2:0, победиха Созопол и Поморие с по 4:0 като постигнаха и впечатляваща голова разлика 10:0.

Александър Стоимирович се отчете с три гола в мачовете, по два отбелязаха Костадин Дяков и Роберто Карбони, а по един Станислав Жеков, Траян Дянков и Дуду. В контролните мачове Красимир Балъков неизменно използваше по два състава за всяко полувреме, като не правеше смени по време на играта.

На 14 януари новият спортно-технически щаб на отбора бе представен на официална пресконференция в присъствието на акционерите на клуба господата Митко Събев и Димитър Николов в качеството си на кмет на Община Бургас. От казаното пред медиите стана ясно, че в Бургас ще започне осъществяването на един голям и много перспективен проект, който има за цел да постави европейски основи за развитието на футбола в града и в частност в „Черноморец - Бургас". За осъществяването на проекта ще се ползва практиката, която имат страни като Австрия и Швейцария, ще се черпи опит и от водещи футболни сили като Германия.

След 18 години работа извън страната Красимир Балъков призна, че се е върнал в България и е избрал Бургас, за да реализира два проекта - единият от тях е изграждането на тренировъчна база по европейски модел, а срокът за реализация е 2010 година. Другият изключително значим проект е „Черноморец Арина" един комплекс, който ще даде възможност на град Бургас и неговите жители не само да се чувстват европейци, но и да живеят като такива.

Според новия изключително амбициозен мениджър на бургаския тим, тези проекти отговарят в най-голяма степен на неговите принципи и виждания за футбола. Защото, както Красимир Балъков отбеляза на пресконференцията - само чрез изграждането на съвременна база, в която всички работят усърдно - от състезателите до спортно техническото ръководство, „Черноморец - Бургас" постепенно и крачка по крачка може да стане част от футболното семейство на стария континент и да отговаря на определението за съвременен европейски клуб. Без създаването на система, не само за откриване и отглеждане на таланти, но и за тяхното възпитание като истински хора, е невъзможно постигането на каквито и да е било трайни успехи е заключението на треньора.

Началото на подготовката вече е положено, остава да се извърви не лек път до подновяването на първенството. Този път преминава през лагери в Анталия и Щутгарт, както и през контроли със сериозни съперници. Работата, която предстои да свършат в този близо месец и половина треньорите и състезателите на „Черноморец - Бургас" е много, но високите цели и перспективата Бургас да се превърне в един от най-динамично развиващите се футболни центрове в страната са съвсем реалистични, а те са стимулът, който ще води напред всички, които са се ангажирали с реализирането на тази голяма идея.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович
Велико! Григор Димитров се изкачи до номер 1 в света в уникална статистика

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: