Ексклузивно: Викат Николай Тодоров на килимчето в Общината, ще дава отчет за похарчените милиони и потъването на Нефтохимик

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
17:14 / 19.10.2017
3370
Любопитно писмо е внесъл изпълнителният директор на Нефтохимик Николай Тодоров до председателя на местния парламент Костантин Луков и шефа на комисията по спорт Калчо Белов, показа справка на Burgas24.bg. 

В него бившият ръководител на феновете настоява за среща с общинските съветници на тема "текущото финансово състояние на ПФК Нефтохимик Бургас 1962 АД и необходимите средства за издръжка на дружеството през следващата година". Очаква се да бъде направен подробен отчет за похарчените средства през изминалата година. Както е известно, "шейховете" изпаднаха от елита с внушителния бюджет от 3 млн лева. Справка за финансовото състояние на клуба към 31.05.2017г. може да направите тук!

По-смущаващ е фактът, че Тодоров настоява срещата да се проведе в Спортен център "Изгрев" - офиса на ПФК Нефтохимик. Т.е. - постоянната комисия по спорт към ОбС-Бургас да проведе безпрецедентно изнесено заседание, като общинските съветници отидат на крака при Нафтата.

Очаквано, това не се прие никак добре от местния парламент, защото най-малкото няма подобна парламентарна практика. Звучи абсурдно и изключително наивно дружество, собственост на Община Бургас да вика съветниците на изнесено заседание. 

"И какво излиза, ние трябва да му отидем на крака, за да ни иска пари? Дали няма да се появят други хора и да ни извиват ръцете за още пари. Ако ще има такава среща - да се направи в сградата на общината, където се провеждат заседанията на постоянните комисии", коментира Румен Ангелов от ГЕРБ.

С абсолютно мнозинство съветниците от спортната комисия приеха да има такава среща и тя да се проведе в Общината следващия петък. Николай Тодоров ще трябва да се подготви добре, въоръжи с железни аргументи, за да има очи да поиска евентуално ново субсидиране на клуба. Преди това да се случи обаче ще трябва да направи отчет за разходените средства, защото Нефтохимик получи немалка помощ от бюджета през тази година.


Виж коментарите (2)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).