За красивите обещания и тъжната участ на Нефтохимик! Истината и лъжата в развитието на футбола в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (6)
14:12 / 03.11.2017
3845
Истината и лъжата в развитието на футбола в Бургас - така привържениците на Нефтохимик озаглавиха поредното писмо, с което имат за цел да напомнят за себе си и любимия си клуб. На редакционната поща на Burgas24.bg получихме и видеозапис от срещата на кмета Димитър Николов и феновете на Нафтата.

Кадрите от октомври 2015-а година, дни преди местните избори, говорят сами за себе си. Писмото публикуваме без редакторска намеса.

Какво се случва с развитието на професионалния мъжки футбол в Бургас. По-специално с единствения (засега) професионален клуб, който е 73% собственост на Община Бургас. Стимулиран от последните събития около отказа на "Комисията по спорт" (кавичките са умишлени) да помогне на затъващия общински клуб, реших да разкрия някои подробности около самото съществуване на ФК Нефтохимик и каква съдействие получава от своя мажоритарен собственик, че чак молбата му за помощ бе определена от много хора като "наглост". 

Лъжата:

Изпращам ви едно видео, което показва среща инциирана от кмета на Община Бургас г-н Димитър Николов, състояла се в началото на Октомври 2015 година, дни преди местните избори. На срещата присъстваха както феновете на Нефтохимик, така и децата от школата и техните родители. Освен градоначалникът, на срещата бяха още и г-н Павел Бошнаков и председател на постоянна комисия "Спорт и младежки дейнсоти" при Общински съвет - Бургас г-н Калчо Белов. На самото видео ясно се чува и вижда, как точно кметът г-н Димитър Николов обещава (явно предизоборно), че ще се извърши ремонт на големия терен в СК Изгрев и същия ще бъде увеличен, а в ж.к. Славейков ще бъде построен басейн с олимпийски размер и малък стадион с 1500 седалки, с възможност да бъде увеличен в бъдеще до 2000. И докато за първото все още нищо не се е задействало, то за второто нещата вече са на финаланата права, НО... се прави маломерно игрище с дължина - 68 метра и ширина - 44 метра. По този начин там ще могат да играят и тренират 12- 13 годишни момчета.

Истината:

ФК Нефтохимик заплаща всеки месец по 5 хил. лв на своя мажоритарен собственик за ползването на терените на Спортен комплек Изгрев., но само ако ги ползва преди 18:00. След този час сумата се покачава на 60 лв на час, като на ден е стигало до 180 лв на ден. В същото време групите от ДЮШ са били често гонени от игрищата, когато игрищата биват запазени за частно ползване или часът съвпадне с тренировка по ръгби на някой клуб.

Понеже мъжкия футболен отбор тренира на стадиона в гр. Българово, където играе и официалните си срещи, когато времето се влоши се налага същия този отбор да ползва изгрището в спортния комплекс, който е за игра в отбори по 9 човека, което няма как да не се отрази и на представянето в официалните срещи. Другия терен, който е общински и е с подходящи размери се намира в квартал Долно Езерово е в плачевно състояние, което скоро ще бъде документирано и със снимков материал.



Този браузър не поддържа видео елемента.



Виж коментарите (6)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).