Вагенщайн: Стадион "Лазур" струва 4 милиона, да го купим!

Автор: Стиляна Божидарова
Коментари (1)
19:56 / 06.11.2017
5448
Стадион "Лазур трябва да бъде купен от община Бургас. Това е моето мнение и аз го отстоявам на всяко събрание. Това заяви общинският съветник Ивайло Вагенщайн по време на срещата с представители на ПФК Нефтохимик, предаде репортер на Burgas24.bg. 

Както съобщихме, всички служители на футболния клуб пристигнаха тази вечер в сградата на община Бургас, за да се срещнат с общинските съветници. Причината е несигурното финансово състояние на клуба.

След като изслуша доводите на "шейховете", Вагенщайн разкри, че по негова информация, цената на стадион "Лазур" вече е около 4 млн. лева. При последните разговори исканата сума бе почти двойна - 7 млн. лева.

"Доколкото чувам сумата е еквивалентна на сумата за изграждането на една малка улица - около 4 млн. лева. Като се приспаднат задълженията, които има собственикът на комплекса към общината, сумата става около 3 млн. и нещо. Според мен темата за базата, трябва да върви успоредно с разговора за издръжката и бъдещето на Нефтохимик. Това, което мога да кажа като общински съветник, е, че заставам изцяло зад идеята Бургас да има силен футболен клуб Нефтохимик. Това име е доказало през годините своето значение. Като бивш собственик на футболен клуб, осъзнавам всички трудности и перипетии, които се появяват, но знам, че заедно можем да решим проблемите", каза още Вагенщайн.

Как премина срещата - гледайте в нашия разширен видеорепортаж!




Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).