Димитър Николов: Няма правно основание да преговаряме за стадион "Лазур"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:54 / 28.11.2017
4189
Достатъчно се изговори за стадион "Лазур", Въпреки голямото ни желание, няма правно основание да влезем в преговори с Митко Събев. Това каза току-що кметът на Бургас Димитър Николов, предаде репортер на Burgas24.bg. 

Както съобщихме, страстите на днешното заседание на ОбС-Бургас бяха нажежени до червено от представители на Нефтохимик, които дойдоха да отправят своите искания. От трибуната, от името на всички родители на талантите от ДЮШ се изказа Яна Димова, която отбеляза, че децата се чувстват обидени и недооценени. Исканията, които представи тя, бяха за ясна финансова рамка и добра материална база.

"Около реконструкцията на спортен център Изгрев се получи се забавяне, тъй като трябваше да направим няколко процедури. Имахме проблеми с екозащитници, защото трябва да се отрежат кипариси на повече от 30 години. На едното от игрищата е сложена тревната настилка, нещата поетапно се случват", обясни градоначалникът.

Относно допълнителното финансиране, поискано от "шейховете", Николов заяви, че то не влиза в рамките на наредбата за подпомагане на спортни клубове и трябва да бъде гласувано от местния парламент.

"Базата в Долно Езерово е дадена на Нефтохимик. На два пъти община Бургас е помагала финансово, но парите отиваха за футболния клуб, а не за базата. Същото стана и с парите, дарени от Лукойл Нефтохим за нов терен. Има запитване за базата в квартал Ветрен, но тя се ползва от много клубове. Колкото до стадион "Лазур" - Митко Събев не владее собствеността му, затова разговорите са безсмислени", каза още Димитър Николов.


Този браузър не поддържа видео елемента.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).