Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (0)
Над 61% от билетите за зимната олимпиада в Пьончан са разпродадени
Автор: Екип Burgas24.bg 08:38 / 26.12.2017Коментари (0)1645
©
Организаторите на Пьончан 2018 съобщиха, че вече са продадени 61% от билетите. 45 дни преди началото на 23-ите зимни олимпийски игри са изкупени 655 хиляди от наличните 1.07 милиона пропуска.

Най-голям интерес има към състезанията в алпийските ски, за които са продадени 81% от билетите. На второ място се нарежда ски бягането със 79%. Добре върви и продажбата на билетите за шорттрека и бързото пързаляне с кънки - 74%.

Притеснителен за организаторите е интересът към биатлона (41%), който по традиция е сред най-гледаните зимни спортове. По-слабо върви и продажбата на билети за северната комбинация (47%).

За церемонията по откриването на игрите, която ще се проведе на олимпийския стадион в Пьончан, са продадени 67% от билетите, а за церемонията по закриването - 35%.

В последните два месеца продажбите са скочили двойно. В края на октомври бяха изкупени само 30.3% от билетите. Заради слабия интерес банките в Южна Корея помогнаха със закупуването на пропуски за близо един милион долара.

Организаторите обявиха, че продажбите са се увеличи драстично от 1 ноември, когато в Южна Корея започна щафетата с олимпийския огън. Друга от причините, която беше изтъкната, е отварянето на новата високоскоростна магистрала между Сеул и Пьончан.

Много голям ръст има и в продажбата на билети за параолимпийските игри. До началото на октомври бяха изкупени едва 0.2% от пропуските, докато сега вече са иззети 81 хиляди от наличните 220 хиляди.

Зимните олимпийски игри в Пьончан ще се проведат от 9 до 25 февруари. Параолимпиадата стартира на 9 март и ще продължи до 18 март.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Нови медали за бургаската борба
Всички призьори на тазгодишната церемония "Футболист на годината"
Нефтохимик стартира с победа пролетния дял на шампионата
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Григор Димитров опасно близо до Арина Сабаленка

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: