Бивши служители на Нефтохимик се жалват за неизплатени заплати, искат си парите от кмета

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
15:19 / 10.01.2018
6227
Бившият масажист на Нефтохимик Пейчо И. се оплака на кмета Димитър Николов, че трудовият му договор е прекратен, без да му бъдат изплатени последните две възнаграждения, показа справка на Burgas24.bg. 

По думите му, в неговото положение се намират всички 21 служители, които бяха освободени през юли миналата година по чл. 71, ал. 1 от Кодекса на труда.

Вместо да потърси правата си в съда или да сигнализира Инспекцията по труда, Пейчо И. адресира оплакването си до кмета Димитър Николов, с молба община Бургас да изплати задълженията на футболния клуб.

"Тъй като Община Бургас е принципал на ПФК "Нефтохимик Бургас 1962", то моля за Вашето съдействие последните заплати да бъдат изплатени по личната ми банкова сметка. Надявам се, с Ваше съдействие, това да се случи скоро и без да се стига до съдебни институции", пише с ултимативен тон бившият служител. 

Припомняме, че община Бургас влезе в управлението на Нефтохимик единствено като гарант пред бъдещи спонсори. Какво се оказва година и половина по-късно - ръководители на футболния клуб редовно са на аудиенция при кмета, настоявайки община Бургас да плаща натрупани задължения, а бивши служители настояват неизплатените им възнаграждения да бъдат покрити от общинския бюджет.


Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).