Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (2)
Черноморец записа равенство в морското дерби
Автор: Екип Burgas24.bg 10:57 / 23.02.2018Коментари (0)11640
©
13-годишните ватерполисти на "Черноморец" се класираха за финала в държавното първенство по водна топка. В третия регионален квалификационен турнир от шампионата, момчетата на треньора Светозар Владков завършиха на второ място в група "Д" и за поредна година ще спорят за медалите.

На басейна в "Меден рудник" домакините победиха "Черно море" с 13:6 и "КПС Варна" с 9:5. В третия двубой "Черноморец" направи равенство 4:4 с "Комодор". Ремито се оказа в полза на варненци, които с по-добра голова разлика изпревариха бургазлии в класирането и станаха лидери в групата. Именно първото място им дава право на директна промоция за супер финала.

Според новия регламент за провеждане на първенствата "Черноморец" ще трябва да премине през нова серия квалификации, в която ще участват още третият "КПС Варна" и четвъртият "Черно море" от група "Д" плюс първият от група "Е" - "Аква Спорт". Към тях се присъединяват останалите четири тима от зона Запад. Квалификациите са на 31 март-1 април. Финалната шестица ще бъде попълнена от класиралите се от първо до четвърто място отбори.

"Устремили сме се към първото място. Разполагаме с дълга резервна скамейка и имаме капацитета да спечелим битката в малкия финал. До тогава ще работим повече в психологически план, за да може да започнем със самочувствие в супер финала. Доволен съм от всички момчета. Искам да отлича вратаря ни Диян Матаров, който изигра по прекрас

©
ен начин всички мачове, както и капитана Константин Колев за сърцата му игра и организаторски дух," коментира представянето на "Черноморец" Светозар Владков.

Мачовете от финалната шестица са от 27 до 29 април.

Останалите тимове в първенството на U13 ще играят във финал "Б" за разпределение на местата от седмо до 14-о. Срещите ще се играят в Кърджали, където бургаската водна топка ще бъде представена от клуб "Нептун". В третия квалификационен турнир в група "Е" на басейна в "Меден рудник" възпитаниците на треньорите Антон Панговски и Валентин Мартинов разбиха "Дръзки" с 23:0. В решителния двубой срещу "Аква Спорт" спорно съдийство отне от бургазлии победата, която те напълно заслужаваха. Варненци спечелиха с 6:5.

Тази събота, 24 февруари, на басейна в "Меден рудник", "Черноморец" е домакин на мачовете от първенството при 15-годишните в зона Изток. В група "Г" в компанията на бургаския тим са варненските "Тича" и "Черно море". В първия квалификационен кръг през януари момчетата на треньора Петър Йонов победиха с 11:9 в морското дерби срещу "Черно море".

"Черноморец" е лидер в групата. Заради новата система за провеждане на първенството, надпреварата започва от нула, тъй като натрупаните до момента точки не се зачитат. Победителят в групата пропуска квалификациите и играе директно на финал. Заелите второ и трето място играят за позиция в първата шестица.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Карлос Алкарас: Григор ме накара да се чувствам като 13-годишен
Уникален: Григор Димитров размаза Алкарас пред Майк Тайсън и Серхио Бускетс
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: