Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Ватерполистите на Черноморец завършиха шести в първенството при мъжете
Автор: Екип Burgas24.bg 16:47 / 19.03.2018Коментари (0)9367
©
Шампионатът по водна топка – мъже за "Черноморец" приключи. За сезон 2017/2018 бургаският тим завърши в топ 6 на България.

В първия финален турнир, състоял се на столичния басейн "Диана", бургаските ватерполисти изиграха петте си мача според възможностите си и изцяло със свои кадри. И ако не бяха някои субективни фактори, реално отборът можеше да запише поне две победи.

Най-големият проблем пред ръководството на клуба остава липсата на стиковане на състава. Вече шестима от мъжкия отбор живеят и учат в София, където няма къде да тренират. Юношите се подготвят в Бургас. Всички състезатели се събират заедно единствено за срещите от първенството и обикновено първият им мач се явява един вид първа съвместна тренировка. С всеки следващ мач момчетата се сработват и имат резултати.

Според старши треньора на "Черноморец" Петър Йонов е необходимо да се намери решение къде да тренират момчетата, които са в столицата. Той не е склонен в отбора да бъдат привлечени чужди играчи, по примера на колегите си от българските клубове.

"Нашият отбор е млад, в сравнение с останалите. Най-възрастният състезател при нас е на 25 години. Разчитаме на наши кадри, тъй като концепцията на мъжкия отбор е реализацията на младите, и те я намират. В останалите клубове, с изключение на "Локомотив НН", разчитат на чужди играчи, но това е тяхна политика. Не е редно да пренебрегваме нашите състезатели от школата за сметка на наемници, които ще дойдат за един сезон и ще си отидат след това. Но, ето, със собствени кадри сме в шестицата на България", сподели Йонов.

Подкрепяни от голяма група бургаски студенти на басейн "Диана" ватерполистите ни загубиха от "Славия" с 10:12, от ЦСКА с 6:7, от "Комодор" с 4:11, от "Локо НН" с 3:10 и от "Черно море" с 5:10. За несъгласие със съдийските решения, червен картон в предходния мач е получил Петър Йонов, а срещу "моряците" нашите играят без треньор на скамейката. Припомняме, че в квалификационна група "А", преди повече от месец, бургазлии победиха "Черно море" с 10:7.   

Така от осем отбора "Черноморец" се класира на шесто място в държавното първенство по водна топка за мъже. В супер финала през април ще играят лидерът в класирането и шампион за миналия сезон "Локомотив НН", носителят на купата на България ЦСКА, "Черно море" и "Комодор".






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: