Край! Станимир Стоилов приключи с Казахстан! А сега накъде?

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:33 / 17.01.2019
3316
Казахстанската федерация по футбол потвърди напускането на Станимир Стоилов на поста национален селекционер на бившата съветска република, става ясно от съобщение на сайта на федерацията.

''Казахстанската федерация по футбол и главният треньор на националния отбор Станимир Стоилов разтрогнаха договора си по взаимно съгласие. Българският специалист Стоилов оглави Казахстан през март 2018-а година. Под неговото ръководство отборът изигра три контролни срещи и взе участие в групата си в турнира Лига на Нациите, а също така започна процес и по подмладяване на състава и бяха привлечени по този път няколко момчета от младежкия отбор.

''Казахстанската федерация по футбол благодари на Станимир Стоилов и на неговия треньорски щаб за съвместния труд и усилията, които положи за развитието на казахстанския футбол. Желаем му успехи и нови победи в треньорската кариера", се казва в официалното съобщение на централата.

Когато Стоилов подписа договора си през март, той подписа контракт за две години. Пред него стоеше като задача номер 1 да изведе националния отбор на страната от групата в турнира Лига на Нациите, но тимът стигна само до 2-ата позиция и пропусната възможност да се изкачи в трета лига.

До назначението му в националния отбор 51-годишният Стоилов тренираше местния хегемон Астана, с който четири пъти стана шампион, влезе в груповата фаза на Шампионската лига и в плейофите на Лига Европа.

По-рано се появи информация, че Стоилов може да стане съветник на Ордабаси, но след това от шимкентския отбор опровергаха твърдението. По непотвърдена информация обаче, договорът на Стоилов е бил прекратен още през декември, но до момента не е било обявявано заради уточняване на подробностите и отговорностите. Българските помощници на Стоилов в националния тим на Казахстан бяха Саид Ибраимов и Цанко Цветанов.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).