Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Национално състезание и открита демонстрация по Кунг Фу взривиха Пловдив
Автор: Стойчо Генов 13:20 / 02.04.2019Коментари (0)1313
В националното първенство по Кунг Фу и Уин Чун ( Винг Чун), което се проведе в Пловдив, участваха 11 клуба от цялата страна: Движение за хармонично развитие на човека Русе, Академик - Златен тигър София, Ушу Пловдив, Черен Дракон София, Традиционни, бойни изкуства Стара Загора, Калагия Русе, Шън Лун Варна, Тай Чи център Пловдив, Пътят на Кунг Фу София, ТАО ДАНГ БЪЛГАРИЯ София, БАТЯТ София.

Над 120 състезатели се състезаваха в повече от 30 дисциплини, което освен голям успех, показва, че интересът към китайските бойни изкуства нараства, а нивото на състезателите се повишава.

Първият ден протече с оспорвани представяния, в които всеки участник демонстрира най-доброто от себе си. Играха се форми с и без оръжие от Тайдзи, Си И, Ба гуа, Шаолин, Ча Цюан, бойно ветрило и тояга.

Вторият ден бе заделен за състезанието по Уин Чун (Винг Чун), като демонстрацията на състезателите отново бе на високо ниво. За първи път се демонстрира дуйлиен по Уин Чун.

В третото състезание по Туи Шоу, бутащи ръце - спортистите, разделени в категории, показаха владеене на баланса, водене на противниковата енергия и умения за контрол. Състезанието премина с оспорвани двубои, позволени и непозволени техники, но всичко с динамиката и техниката на Кунг Фу.

Първо място с най-много медали на форма бе спечелено от Калагия Ушу Русе, второ отборно място бе заето от Черен Дракон София, а трето място от домакините Ушу Пловдив.

Медалите връчваха официалните гости - омбудсманът на Пловдив г-н Стаматов, Г-н Ю Лу, директор Организация на събития при Китайския културен център в София и г-н Уан Пудзиен, председател на Китайско-българска търговска камара. Гост на състезанието бе и грандмайстор Ян Зилберсторф, един от най-известните преподаватели по Чън стил в света.

Откритата демонстрация бе гвоздеят на програмата на самото състезание. Вечерта в мистична светлина, осветени от прожектори, майсторите на Кунг Фу демонстрираха своите умения пред пловдивската публика. Осем клуба се представиха пред публиката, като всяка демонстрация имаше динамична и бойна част, за да може да се види идеята за баланса, хармонията, но и приложността на стиловете от Кунг Фу.

Националното първенство по Кунг Фу и Уин Чун в Пловдив 2019, се проведе в зала СИЛА.

Организатори на първенството: Българска Федерация по Ушу, спортен клуб Ушу Пловдив.
Още по темата: общо новини по темата: 68
05.05.2020
27.04.2020
27.04.2020
22.04.2020
15.04.2020
20.02.2020
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: