Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Уникалният за България ултра крос триатлон "Лъвско сърце" отново край морето
Автор: Екип Burgas24.bg 13:43 / 12.04.2019Коментари (0)1239
©
Започна записването за участие в тазгодишното издание на единствения по рода си ултра крос триатлон "Лъвско сърце". Състезанието се организира за четвърта поредна година в района на Приморско и Странджа планина и привлича участници от над 8 държави.

Тази година събитието ще се проведе на 7 септември (събота) на плаж "Перла“, където организаторите ще изградят базов лагер "Лъвско сърце" със старт - финална и транзитна зона. Там всички, желаещи да станат част от емоцията, могат да се запишат за индивидуално или отборно участие (щафета от двама или трима) на уебсайта на събитието – lionheart.bg до 18 август.

"Лъвско сърце" съчетава традиционните за триатлона етапи, но в по-различна обстановка и със сериозни дистанции - от 3 км плуване в залива на плаж "Перла“ през 116 км планинско колоездене в горите на Странджа планина до 21 км бягане покрай резерват "Ропотамо“.

"Лъвско сърце“ се превърна в едно от най-атрактивните и тежки предизвикателства в българския спортен календар с трасе от 140 км, преминаващо през природните забележителности на приморска Странджа и покрай 12 тракийски светилища. Състезанието комбинира спорта на открито с мистичната култура и природа на региона, а целта му е да събуди свръхчовешкото във всеки участник неговото "лъвско“ сърце!

Триатлонът привлича близо 300 участници от цялата страна и представители на още 8 държави. В миналогодишното издание победител при мъжете стана Вим Щеркс от Белгия, а при жените – българката Христина Козарева. Очаква се тази година те отново да застанат на старта с амбициите да подобрят времената си от миналата година в присъствието на сериозна конкуренция. Организатори са сдружение "Лъвско сърце“ с институционалната подкрепа на Община Приморско и патрона на събитието д-р Димитър Германов.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: