Екшън с 6 гола при официалното завръщане на Нефтохимик в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
18:16 / 24.11.2019
1228
Без победител завърши първото домакинство на "шейховете“ в Бургас. На стадион "ëfbet Арена“ Нефтохимик и Локомотив /София/ завършиха при резултат 3:3 след напрегнат и оспорван до последния момент двубой.

През първата част битката беше равностойна. И двата тима пропуснаха възможности да открият резултата. В 10-та минута Молдованов засече с глава центриране от корнер на Николай Костов, но изстрелът му мина покрай страничната греда.

Малко след това гостите нахлуха опасно в наказателното поле на Нефтохимик, но пропуснаха да отбележат. В 31-ва минута Цветомир Вачев стреля опасно към вратата на Павел Здравков, но изстрелът му мина над напречната греда.

Няколко минути по-късно Живко Петков бе изведен на удобна позиция срещу вратаря на гостите Ивайло Василев и пробва да се разпише от 10-ина метра, но топката не намери очертанията на вратата. Веднага след това Ерик Почански проби по десния фланг и центрира към Живко Петков, но той изби топката в корнер.

Три минути по-късно футболист от отбора на гостите игра с ръка в наказателното поле, за което бе отсъдена дузпа в полза на Нефтохимик. От бялата точка Николай Костов бе безпогрешен, отбелязвайки за 1:0.

В началото на втората част "шейховете“ удвоиха аванса си, чрез Димитър Костадинов. Пет минути по-късно, със спорен гол, гостите намалиха резултата до 2:1, но главният арбитър не счете, че има засада и призна попадението за редовно.

В 60-та минута, след центриране от фаул на Николай Костов, отново Костадинов бе точен за 3:1. След десет минути игра софийският отбор получи право на дузпа (решение, което също бе изненадващо) и така, след изпълнение на Светослав Диков от бялата точка, резултатът стана 3:2. В 77-ма минута отново Диков бе точен за 3:3. Той довкара избита от вратаря Павел Здравков топка.

В добавеното време и двата тима имаха възможност да променят резултата в своя полза, но нямаха късмет. Илиян Стефанов от гостите стреля опасно, но уцели гредата, а малко след това Живко Петков с красив далечен изстрел беше на крачка да зарадва отбора си с победа, но вратарят на Локомотив се намеси успешно.

Състав на Нефтохимик: Здравков, Ташолов, Димов, Костадинов (85 Колев), Молдованов, Петков, Цачев, Георгиев (40 Почански), Костов, Тенев, Цонков (62 Филипов)


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 4
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).