Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Предстои силен международен турнир по спортни танци за Купа Нефтохимик
Автор: Екип Burgas24.bg 13:53 / 29.11.2019Коментари (0)2172
©
Бургас ще бъде домакин на международно състезание по спортни танци за Купа Нефтохимик. То ще се проведе на 7 декември в зала "Бойчо Брънзов", а в надпреварата ще вземат участие 18 състезатели на клуба в различните възрастови групи. Съдии от Румъния, Молдова, Австрия и България ще имат тежката задача да излъчат победителите в 16 категории. Заповядайте, заедно да подкрепим талантливите деца на Бургас, обявиха от клуб по спортни танци "Нефтохимик-78".

Създаден през 1978 г. като първият клуб, който започва работа с деца той има вече над 40 годишна история. През него са минали поколения изявени спортисти. През годините до днес, представителите на клуба защитават достойно името на България на Световни и Европейски първенства - за формации, юноши, младежи и аматьори. Първите треньори са семейство Стойко и Дияна Мешкови, които работят за утвърждаване на детското присъствие на дансинга. Още в първите международни турнири в Германия и Москва, възпитаниците на клуба се нареждат на челни места в класациите. И още нещо има, което за първи път се прави от този клуб - участие в Световно първенство за формации - латиноамерикански танци в Щутгарт 1989 г. Там заемат престижното 13-то място и са аплодирани като отбора с най-малка възраст.

Историята на клуба продължава да се пише с много любов и всеотдайност и от днешните ни талантливи възпитаници. Състезатели на "Нефтохимик - 78" са многократни носители на Купа България, носители на Шампионски титли и призьори на много състезания в Страната и чужбина.

През последните две години Деян и Емили Влайкови са неоспорими лидери в Стандартните танци при младежите, двукратни шампиони на България, водачи в националната ранглиста, носители на "Купа България", с многобройни успехи на международния подиум. 

Стефан Тодоров и Симона Стаматова са шампиони на България при юношите старша възраст в категория латиноамерикански танци. Те се налагат като една перспективна и успешна двойка с много потенциал за развитие.

По техният път са се устремили и дуетите при децата - Петър Георгиев и Киара Семова, Петър Тодоров и Лора Туджарова,Теодор Апостолов и Божидара Ангелова. 

По стъпките на каките и батковиците вървят и талантливите малки чаровници към детската формация на клуба най-малките от детската формация. 

Щастливи сме, че ръководството на община Бургас забелязва усилията и таланта на нашите деца, които прославят името на нашия град. В тенировъчните зали децата развиват своя талант под ръководството на ст. треньор Диана Мешкова, многократен шампион на България, утвърден международен съдия от най-висок ранг, чието име е в съдийските панели на няколко световни и европейски първенства.
Още по темата: общо новини по темата: 3
16.05.2022
10.09.2021
02.12.2019






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Григор Димитров с риск да изпадне от Топ 10
Нургюл Салимова изпусна победа, но намали разликата с първата на Турнира на претендентките

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: