Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Мениджърът на Стоянка Мутафова проговори за отношенията си с нея
Автор: Екип Burgas24.bg 22:29 / 05.02.2020Коментари (0)4915
©
На 2 февруари тази година голямата актриса Стоянка Мутафова щеше да навърши 98 години. За голямо съжаление, България се сбогува с нея, след като си отиде от този свят на 6 декември миналата година. Най-близкият човек до нея, освен дъщеря й Мария Гурбешлиева - Муки, е нейният мениджър Евгени Боянов, който актрисата приемаше за свой внук. Той бе неотлъчно до "Госпожа стихийно бедствие" през последните няколко години и се грижеше за нея. Наш репортер потърси Евгени, за да научим неказани истории за Стоянка Мутафова. И той го направи за нашите читатели, като разкри пикантни неща, които до този момент не са видели бял свят. 

- Евгени, през последните години живот на Стоянка Мутафова ти беше плътно до нея. Усещаш ли липсата й и как се бориш с тъгата?

- Надали има човек, който е обичал и харесвал Стоянка и да не усеща липсата й. Всеки, който се е докоснал до тази ренесансова личност, остава запленен от обаянието, чара, таланта и интелекта й. Липсата й е огромна, тя никога няма да бъде запълнена, но остава приятното чувство, че съм бил до личност като нея. Стоянка продължава да присъства много ярко в ежедневието ми, с нейната дъщеря Мария Грубешлиева подготвяме колекционерско издание на бестселъра "Добър вечер, столетие мое!", с който обиколихме страната. Получи се много интересно допълнено издание, но няма да бързаме, искаме всичко да е прецизно и изпипано. Отделно работим по поставяне на паметна плоча там, където живееше тя. Не спират да ми се обаждат близки и далечни приятели, да говорят за нея, което е прекрасно. Имам усещането, че тя е жива. Физическото й тяло не е сред нас, но сякаш е тук. Много странно усещане. Тя беляза живота ми по много красив и вълнуващ начин и до моя последен дъх ще я помня с любов, признание и благодарност.

- Тя предчувстваше ли по някакъв начин, че земният й път свършва?

- Да, предчувстваше. За съжаление нейната силна интуиция се оказа права и този път. На 7 септември 2019 г. имахме изява в гр. Копривщица, по повод Денят на Съединението решиха да поканят именно Стояна в бунтовна Копривщица - кой друг по подходящ от нея? Аз реших от предния ден да отида в тях, за да преценим с какво да бъде облечена и т.н.т. Когато преглеждахме дрехите й изведнъж попаднахме на роклята, с която отбеляза своята 90 годишнина. Прекрасна черна дантелена рокля. И щом Стояна я видя ми каза: "Евгени, искам да ме погребете с тази рокля. Сега ще ти покажа и перлите, искам да съм в гроба на Нейчо, не в Алея на творците, не искам кремация ..." и т.н.т. Аз онемях. "Стига, Стояно! Тръгваме на път утре, ти говориш за погребение. Рано е още, обещала си да стигнеш Стотака, после прави какво щеш ..." , но тя беше сериозна и каза: "Чуй ме сега да не ти тежи на съвестта после". Е чух я и изпълних всички нейни заръки! После в болницата също говореше, че си отива, че това е краят, споделяше го и на Муки, но ние с нея не вярвахме, не искахме да го приемем. Тя беше толкова силна и борбена, толкова пъти беше прескачала трапа и ни изненадваше как става на крака и е по-енергична отпреди, че и този път мислехме, че е временно неразположение. Самите лекари в началото бяха обнадеждени донякъде, даваха шансове. Но Стояна се оказа безпогрешна в интуицията си и почина навръх именния ден на нейния непрежалим съпруг и голяма любов - Нейчо Попов. Какво знамение само, каква символика. Не е случайно и това ме успокоява. Тя си отиде щастлива, спокойна и тогава, когато искаше.

 

-Как се справя сега дъщеря й Муки - вероятно все още не може да се съвземе след тази тежка загуба?

- Ами трудно е, да. Но се справя. Тези неща са естествен процес на времето и загубата е неизбежна, рано или късно. Като човек, който познава добре Муки, смея да твърдя, че тя прие много достойно и философски нещата, по-добре отколкото очаквах аз самият.

- Предполагам сега ти си до нея, тъй като тя няма друг близък човек?

- Да, основно аз. Тя има и други близки, но не чак толкова. Ние работехме заедно и бяхме почти непрекъснато в контакт. Имаше дни, в които съм стоял повече у тях или с тях, отколкото в моя дом. Безценни моменти, за които съм щастлив, че са ми се случили.

- Много хора ти завиждаха, че си до Стоянка и се изписаха и изговориха хиляди неща. Кажи сега дали тя те включи в завещанието си?

- Да, така е, прав си, но аз пет пари не давам от този факт. Самата Стояна казваше: "Щом аз съм те допуснала и съм преценила така какво те интересува хорското мнение?". Понеже съм и споделял някои неща, които витаят из нашите среди, разбира се от зложелатели. Стояна ми завеща много неща, най-вече милиони спомени и емоции за цял живот. Останалото ще запазя за себе си. Аз между другото имам удоволствието да работя и със Силвия Кацарова, Йорданка Христова, Кичка Бодурова и други сериозни артисти, с което се гордея, но Стояна беше Стояна. Там беше огромната завист, защото с нея наистина работих най-активно и с нея бях и на сцена, все пак. Но завистта е висша форма на ласкателство. Това ме радва.

- Издай някоя забавна случка с нея, която не е излизала на бял свят?

- Те са много, опитал съм се да ги опиша в обогатеното издание на книгата ни, която скоро ще види бил свят. Оставям на читателите да ги прочетат там. Благодаря много за тази покана и уважение към паметта на Стояна. Благодаря на всички, които бяха до нея и й помагаха и обичаха искрено - списъка не е много малък! Те ще се познаят в тези мои думи.

източник: Шоу Блиц



Още по темата: общо новини по темата: 1303
18.06.2021 »
21.05.2021 »
21.02.2021 »
28.01.2021 »
23.12.2020 »
06.12.2020 »
предишна страница [ 1/218 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: