Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Поканиха Едмонд Назарян да създаде мастер клас в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 12:54 / 20.02.2020Коментари (0)803
Кметът Димитър Николов отличи златното момче на българската борба Едмонд Назарян, който спечели златен медал в категория до 55 килограма на Европейското първенство в Рим. Това е първата сериозна изява на младия състезател на международна надпревара при мъжете, в която той се справи по безапелационен начин, побеждавайки обявения за номер едно в Европа и света Елданиз Азизли от Азербайджан. В момента Едмонд е състезател на клуб по борба "Бургас", където негов личен треньор е Николай Дачев.

Церемонията се проведе в сградата на Община Бургас, а на нея присъстваха зам.-кметът Диана Саватева, треньорът на Едмонд - Николай Дачев, бургаски състезатели и ветерани по борба, общински съветници.

 "Когато решихме да привлечем Едмонд да тренира в клуб по борба "Бургас", коментирахме с неговия треньор Николай Дачев, че тепърва за това момче ще се говори в България и в света. Дълги години в Бургас са се създавали добри борци, печелили са титли и са носили слава на нашия град. Убеден съм, че тепърва ще има едно сериозно възраждане в този изключително мъжки и обичан в нашия регион спорт и ще се гордеем с още по-големи успехи", каза кметът Николов.

Димитър Николов покани Едмонд Назарян да създаде мастер клас, в който всички талантливи борци от цялата Бургаска област да развиват своите качества.

Европейският шампион разкри своята тайна за постигането на успех на тепиха.

"Много съм щастлив, че зарадвах Бургас и цяла България. Трябва винаги, с когото и да се бориш, да имаш добра настройка преди срещата. Да си измислиш тактика и като излезеш, да знаеш, че само ти трябва да атакуваш и ти трябва да си победителят в тази среща, никой друг", каза Едманд Назарян.

В знак на благодарност Община Бургас предостави финансова подкрепа на Едмонд Назарян, която ще му позволи да води своята подготовка пълноценно. Европейският шампион получи специална карта, която му дава право на достъп до всички спортни обекти на територията на общината.

Треньорът Николай Дачев, подчерта, че Едмонд е първият европейски шампион на Бургас в класическата борба при мъжете.

"Благодаря на Димитър Николов, че повярва в идеята да привлечем Едмонд в Бургас. Когато видях качествата на Едмонд в националния отбор, се стремях по всякакъв начин да го привлечем в Бургас, за да може да е стимул за всички наши деца, за да вземат неговия пример, неговото мислене и да вървят по неговия път. Благодаря на всички, които полагат неимоверни усилия да възродим този спорт в Бургас", допълни Дачев.

Специален поздрав към Едмонд отправи друго голямо име в българската борба - Дончо Жеков, който му пожела още много успехи и да не получава контузии.

Междувременно стана ясно, че Българската федерация по борба има интерес Бургас да е домакин на Европейско първенство по свободна и класическа борба през тази година. Интересът към морския град е провокиран от добрата инфраструктура, традициите в спорта и добрите партньорски отношения между Община Бургас и БФБ.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Нефтохимик стартира с победа пролетния дял на шампионата
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Григор Димитров опасно близо до Арина Сабаленка
Черноморец разгроми ЦСКА и е полуфиналист за Купата на България по баскетбол
Стилиян Петров: Аз бях дотук с българския футбол!

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: