Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
"Сдружение на заведенията " - България с остра позиция относно карантината у нас!
Автор: Екип Burgas24.bg 16:30 / 16.03.2020Коментари (5)19492
© МВР
Публикуваме на Вашето внимание без редакторска намеса официалната позиция на "Сдружение на заведенията" - България относно обявената у нас карантина.

"Позиция на Сдружение на заведенията в България

Относно: обявеното извънредно положение в България и мерките, предприети от правителството за справяне с пандемията COVID-19

Сдружението на заведенията в България е в непрестанен контакт със собственици на заведения в цялата страна. На база на информация от тях, както и на публично достъпна такава, заявяваме, че това, което се наблюдава към момента, след заповедта на Кризисния щаб, издадена на 13.03.2020г. е, че ЕДИНСТВЕНИТЕ, които поемат удара за спазване на карантина с цел забавяне разпространяването на вируса, са заведенията за обществено хранене и развлечение, театрите, кината и моловете!

Почти всички останали предприятия работят при стриктно спазване на хигиенни условия, НО РАБОТЯТ. Обществен транспорт, шивашки цехове, фабрики и други не са в обхвата на въпросната заповед.

Улиците са пълни с хора!

Считаме, че тези "мерки" няма да доведат до никакъв резултат.

Считаме, че тези мерки са поредната лицемерна акция на държавата в името на "общественото здраве", която 100% повтаря "мерките" срещу тютюнопушенето (държавата продължи да продава цигари и тютюневи изделия, тяхната консумация не намалява и САМО НАШИЯТ БРАНШ беше принуден да води тази "битка" и, разбира се, да плати за нея).

Същото наблюдаваме днес!

Нашият бранш, като отговорен и дисциплиниран, спря достъпа на клиенти. Държавата абдикира и не предлага никаква компенсация! Смехотворното предложение за 60% компенсация на трудовото възнаграждение на заетите при нас не е никаква помощ. Това е ЗАДЪЛЖЕНИЕ на държавата, още повече, че не се отказват дори от здравните и социалните осигуровки на хората, които ще ползват тази "мярка".

СЗБ излиза с предложение за спешно налагане на абсолютна карантина на територията на Р България, съгласно искането на генерал Мутафчийски - затваряне на границите и забрана да работят всички търговски обекти, с изключение на магазини за хранителни стоки и аптеки, за период от 14 дни (колкото се счита, че е инкубационният период на вируса).

Смятаме, че мерките в момента са неефективни и ще доведат единствено до още по-големи икономически загуби и жертви!

Отказваме да ставаме съучастници в това! "



Още по темата: общо новини по темата: 14346
15.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
06.03.2024 »
05.03.2024 »
04.03.2024 »
предишна страница [ 1/2391 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Карантината важи само за нас робите ( работник, малък и среден бизнес ) , а на големите лапачи им работят хотели и ресторанти .
0
 
 
Напълно подкрепям поста. Не може да се говори за карантина пред положение ,че само 20-30% останаха без работа и са принудени да си стоят вкъщи, а другите 70-80% сме на работа ,затова сме по улици,спирки и т.н и само да слушам колко съм безотговорна ,че излизам навън . Като ще е карантина нека наистина всички за две седмица да си останат във вкъщи и карантината ще е къде по -ефективна,затвори и границите и наистина да работят само болници ,аптеки,и хр .магазини.
0
 
 
Само едно искам да напиша-така правят големите,умни и отговорно мислещи хора.Без някой да им го налага,те преценяват нещата и то правилно.И не чакат от никого нищо,не се жалват постоянно. Но ние не сме дораснали дотам.А имат хиляди работници, които работят тази компания да е това,което е.И затова когато е необходимо компанията е избрала живота на хората пред парите. Защото всичко ще отмине,временно може и да има загуби,но тези загуби после ще се възстановят за една,две години. А по-трудно е да намериш хора,които си научил и от които си доволен и с които бързо ще станеш отново финансово силен. И ако някой си направи труд ще отиде и ще провери,че всички големи компании така правят и сигурно затова са големи,защото преценяват кога и кое е важно. А ние ще си кретаме с малките ресторанчета,наредени едно до друго,в които има по няколко маси за целия ден.
Aнонимен
на 17.03.2020 г.
0
 
 
Тихо ве алчни мърши
0
 
 
Общо взето "Не е важно на мен да ми е добре, важно е на Вуте да му е зле." 🤔
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: