Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Пациенти, дарители и доброволци изпращат своята подкрепа на УМБАЛ Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 15:29 / 23.03.2020Коментари (0)1530
©
Пациентът Горан Чавдаров
Пациенти, дарители и доброволци изпращат своята подкрепа на УМБАЛ Бургас. Те желаят здраве и сили на медицинския персонал, за да премине през тази трудна ситуация. Един от пациентите е Горан Чавдаров от Айтос, който през септември миналата година претърпя първата в Бургас костна пластика, извършена в Отделението по ортопедия. За да спасят ръката му, счупена заради изтъняла кост от онкологично заболяване, лекарите присадиха кост от собствения му крак.  Сега, месеци след операцията, пациентът се чувства отлично, движи ръката си и изпраща цялата си любов както към отделението, където е лежал, така и към всички медици.

"Срещата ми с д-р Стоян Христов, началника на отделението по ортопедия, върна смисъла на живота на цялото ни семейство. Мисълта ни за него е всекидневна, непрекъснато говорим за него с любов, защото за нас той направи невъзможното. Разказваме на хората за него, да знаят, от уста на уста, ако някой един ден има нужда - да отиде при д-р Христов. Не сме го познавали, не сме предполагали, че можем да имаме такава среща, истината е, че обичам доктора както обичам моя син, те като че ли по осанка и по възраст са еднакви. Голям плюс е това, че докторът е от нашия район, не е далече в София, за съпругата и децата беше лесно да се грижат за мен, защото е близо“, разказва Горан Чавдаров. И допълва: "В началото и ние като всички хора бяхме недоверчиви и имахме съмнения относно добрия изход от операцията. Но още когато видяхме доктора, неговата усмивка, увереност и самото му излъчване ни вдъхнаха кураж и от там нататък нито за миг не се поколебахме. Ето, няколко месеца по-късно аз се чувствам много добре. Отделението беше много чисто и уютно, блестеше от чистота, целият персонал бяха много внимателни към мен – санитари, сестри, лекари. Грижата в отделението е невероятна, голямо уважение към болните. Искам от сърце да благодаря също на д-р Кавалджиев, д-р Георгиев, д-р Балабанов, д-р Мартинов, д-р Краевски, на всички в отделението, на старшата сестра, на всички сестри, на обслужващия персонал“, споделя той.

Пациентът изпраща своята подкрепа и на всички лекари в болницата, които всеки ден са на своите работни места. "Желая им най-вече да бъдат здрави!". Благодарствени писма и обаждания пристигат и в други отделения, защото независимо от ситуацията, те не са престанали да помагат и обгрижват своите пациенти.

Преди ден УМБАЛ Бургас получи и дарение от 29 000 лв., което да послужи за закупуване на лични предпазни средства. Дарението е от ЕТ "Кузманов - Иван Кузманов". "Лекарите в болницата многократно са помагали на мои близки, приятели, познати. Пари се печелят и затова реших – ако в този момент и аз мога да помогна с нещо, ще го направя“, сподели собственикът на фирмата - Иван Кузманов.

Днес "Зонта Клуб“ – Бургас също предостави на болницата 500 бр. маски за многократна употреба. Постоянно има обаждания и от други дарители, както и от доброволци – медицински и немедицински лица, които са декларирали своята готовност да помогнат при нужда както със средства, така и с личен труд.



Още по темата: общо новини по темата: 14346
15.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
06.03.2024 »
05.03.2024 »
04.03.2024 »
предишна страница [ 1/2391 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Мобилните оператори вдигат месечните абонаменти
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: