Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Започва записване за първото първенство в България в електронен вариант
Автор: Стойчо Генов 11:43 / 29.03.2020Коментари (0)644
©
Българска федерация по баскетбол започва записвания на участници за своята "БФБ е-баскет лига“ в понеделник (30.03.2020 г.), точно в 19:00 часа. Тогава на сайта на организацията ще бъде качена статия, в която желаещите да се включат ще открият линк към регистрационната форма и обяснения за нейното попълване. Записванията ще продължат до неделя (05.04.2020 г.), отново до 19:00 часа.

След това, в рамките на 48 часа, администраторът на платформата Виктор Владов ще покани всички регистрирани да се присъединят в някоя от 16-те групи. "БФБ е-баскет лига“ ще започне на 8 април в 19:00 часа, а участието в нея ще бъде напълно безплатно.

Турнирът ще се проведе на игрова конзола PlayStation4 и ще е базиран на играта NBA2K20, но в специална версия, която позволява всички състезатели да играят с български отбори. Всички състави в играта ще бъдат с оригиналните си баскетболисти, но ще бъдат приравнени с рейтинг 80, за да няма привилегировани участници.

"Имаме възможност да включим в шампионата общо 512 играчи. Във всяка от 16-те групи ще има по 32 отбора. В първия етап няма да допуснем дублиране на имена на състави в нито една от групите, т.е. ще има само по един състезател, който ще играе например с "Балкан“. При това положение ще можем да запишем най-много 16 участника с това име“, съобщи администраторът Виктор Владов.

Той допълни, че с приоритет ще бъдат баскетболистите, които в реалния живот играят в същия тим.

"Щом запълним частично групите с тях, започваме въвеждането на останалите участници по реда на записването. В случай че определено име е изчерпано, ще осъществим контакт с човека, който го е поискал, и ще му предложим алтернатива. В играта ще могат да се регистрират само отбори, които се състезават в НБЛ, "А“ група, аматьорските лиги или при подрастващите. Вече имаме направени запитвания от БУБА и "Шампион“, каза още Владов.

БФБаскетбол е първата българска спортна федерация, която организира електронен вариант на своето първенство. Двубоите ще имат онлайн стрийминг, но федерацията води разговори и за телевизионно излъчване на живо. Съставите от НБЛ и "А“ група ще бъдат визуализирани с оригинални екипи и всички реклами върху тях. Рекламните пана от залите също ще бъдат пренесени в играта. Така БФБаскетбол ще помогне клубовете да компенсират корпоративните си партньори в условията на прекъснат реален шампионат.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Велико! Григор Димитров се изкачи до номер 1 в света в уникална статистика
Фрегата ще играе за бронза в хандбалното първенство
Григор Димитров е втори в света по любопитен показател, Джокович не е в Топ 10
Шампионът Балкан надигра лидера Черноморец в НБЛ
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: