Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close
ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиГалерииЛичностиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (4)
Отлична организация и висока мотивация за електронно обучение в АЕГ "Гео Милев“ в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 14:06 / 31.03.2020Коментари (0)3339
©
Бивши и настоящи ученици от
ГПАЕ"ГЕО МИЛЕВ":
виж още
Ивайло Трендафилов
Emidi
Burgazliqta
todorstankov
RRRDDD
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
С отлично организирано електронно обучение могат да се похвалят преподавателите и учениците от АЕГ "Гео Милев“ в Бургас. Резултатите от двете седмици, в които цялостното обучение премина от офлайн в онлайн среда показаха безупречна подготовка и висока мотивация и на двете страни учебният процес да продължи, въпреки нестандартната ситуация.

Ръководството на гимназията за кратко време успя да организира както учебния процес в електронна среда, така и технически екипи от изключителни специалисти, които да обучат  учителите за работа с електронната платформа Moodleи приложения като MS Teams и Google Classroom. След упорит денонощен труд, в рамките на няколко дни, с изключителната професионална помощ и подкрепа на инж. Божидар Божков – ръководител компютърно обслужване и на инж.Соня Бъчварова – заместник-директор по учебната дейност,бяха обучени учителите за работа в електронна среда.Всички преподаватели успяха да създадат курсове по своите предмети в електронното училище Moodle навреме и учебните часове, които са под формата на задания, упражнения и тренировъчни тестове, протичат безпроблемно от първия ден. Възложените задачи от всеки учител учениците изпълняват  и отчитат в Moodle. В посочените часове от седмичното разписание те трябва да влязат в платформата и да заявяват присъствието си в зоната за разговори на съответния предмет, за да  осъществят връзка с учителите. В приложението Microsoft Teams, където са създадени групи по класове, всеки учител може да работи с отделен клас в определено време.Достъпът се осъществява благодарение на акаунтите за office365,предоставени от МОН. Комуникацията с ученици и родители тече активно и се осъществява чрез електронен дневник, чрез имейл и телефон.

Директорът на АЕГ "Гео Милев“- Жаклин Мутафян- Нейчева постави възможно най-високата оценка на екипността и отдадеността на своите учители. "Не знам дали външен човек може да си представи огромния труд, който бе положен, за да може обучителният процес да стартира в коренно различна от обичайната си среда.Благодаря на колегите си, че извършиха подвиг. Те поставиха началото на нова ера в образованието в България и от техните усилия се определи дали това начало ще бъде успешно или не.Благодаря на родителите, че бяха до учителите- знам, че и на тях не им е лесно. И най-вече благодаря на учениците, че не обезсмислиха труда си до този момент, оцениха извънредността на ситуацията и подходиха отговорно, за да продължат да затвърждават и надграждат знанията си. В трудни времена се оценяват важните неща и се радвам, че днес няма съмнение колко е важно образованието.“ не спести похвали към екипа и учениците на АЕГ "Гео Милев“  г-жа Нейчева.Г-жа Нейчева подчерта, че има голям късмет в екипа ѝ да бъде и заместник-директорът по административно-стопански дейности инж. Божидар Горанов, който е с образование в сферата на информатиката и значителен принос в това преминаването към електронно обучение да премине плавно.

"Въпреки краткото време, което имахме, за да преминем от офлайн в изцяло онлайн обучение, ние се справихме повече от добре.  Учениците са в свои води, те са поколение, израснало пред компютрите и реагират много адекватно и отговорно. Няма ученик, който да не си предава заданията в срок и да измисля оправдания, наистина се гордеем с тяхната мотивация.“ добави и заместник- директорът Любов Бъчварова.

Изградената традиция в работата с продуктите на Microsoftкато средство за служебна комуникация на педагогическата колегия на английската езикова гимназия изигра решаваща роля и превърна ежедневните обучения и работните срещи в Microsoft Teams в мощен инструмент за решаване на ежедневни въпроси. Електронното обучение ще продължи до 12 април, когато се очаква учениците да влязат отново в клас.
Още по темата: общо новини по темата: 4613
19.09.2020
19.09.2020
19.09.2020
19.09.2020
18.09.2020
18.09.2020