Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало‘утболЅаскетбол¬олейболƒруги√алерииЋичности—татистики
—портните новини: ƒнес (0) | ¬чера (3)
 араниколов: Ќ€ма как да имаме работеща икономика, ако н€маме здрави хора
јвтор: ≈кип Burgas24.bg 11:36 / 05.04.2020 оментари (10)741
©
" олелото е завърт€но. ¬ъпросът е докъде и колко ще продължи. Ќ€ма как да имаме работеща икономика, ако н€маме здрави хора", каза пред ЅЌ“ министърът на икономиката ≈мил  араниколов.

ѕо негово мнение в момента мерките са такива, каквито тр€бва да бъдат. »золаци€та е най-добри€т механизъм. “ова не е първа криза за икономиката, но не може все още да се каже дали е най-гол€мата, тъй като нещата се влошават с всеки изминат ден.

—ъс здрави хора и със сплотена наци€ ще се справим.

“ой се съгласи, че определени сектори от икономиката ни страдат заради извънредните мерки, но и без т€х, ако никой не ходи по хотели и ресторанти, ефектът е щ€л да бъде същи€. «начително по-гол€м проблем са икономиките около нас.  олкото повече са забав€т големите предпри€ти€ в ≈вропа, толкова по-тежко ще е за българската икономика, об€сни  араниколов.

ћинистърът см€та, че тр€бва да се борим с COVID-19 на глобално ниво. »маме готовност да предприемем допълнителни икономически мерки. ¬ момента са приети краткосрочни такива. «а първото тримесечие страната ни н€ма проблем по икономически показатели. “е ще изл€зат тепърва.

ћоделът 60/40 е първа ефективна м€рка, за да се опита държавата да помогне, об€сни министърът. ѕо негово мнение не би тр€бвало бизнесът да очаква, че държавата ще плати 100% от заплатата на техни€ работник, подчерта министърът.

“ова са краткосрочни мерки. Ќека да видим какво ще се случи в следващи€ един месец. — всеки изминал ден все повече сектори от икономиката започват да боксуват.

“ой об€сни, че сега не е момент за популизъм. Ѕюджетът е един. Ќе тр€бва да се раздават пари само заради това, че н€кой се е събудил и е решил, че тр€бва да му се вдигне рейтинга, каза  араниколов.

Ќ€ма такъв механизъм да можеш да помогнеш на всеки, толкова на колкото на него му се иска. ¬ момента се прави предложение правителството да може да изтегли заем до 10 милиарда, но никой не е казал, че тези пари днес или утре ще се тегл€т, добави още  араниколов.
ќще по темата: общо новини по темата: 3384
03.06.2020
03.06.2020
03.06.2020
03.06.2020
03.06.2020
03.06.2020
предишна страница [ 1/564 ] следващата страница
ћачовете по “¬! ѕълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
—вали на сво€ телефон: Android или iOS!


«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
 ъм днешна дата има над 40 000 новорегистрирани хора в бюрото по труда срещу 4500 кандидатсвали по м€рката 60-40 (ко€то всъщност е 23-77). ћерките са ви пълна дупка, ѕЏЋЌј.
0
 
 
ј ако имаш хил€ди фалирали фирми и стотици хил€ди безработни, как ще имаш икономика бе пикльо?
+3
 
 
пхаъахаъаъахахаха, до преди 2 седмици икономиката процъфт€ваше, видиш ли сега имаме проблем рЯШБ
+2
 
 
“о€ пък пикльо още фъфли ....изказвани€ ми прави неподготвен.
+2
 
 
»маше 9 милиона здрави и ги разбол€ и изби,без да построиш икономика.—ега искал здрави хора.
+4
 
 
Ќ€ма как да има работещ парламент при положение че е пълен
-4
 
 
“ака е, ама цигараджийте и кучкарите не го разбират, защото са мизерници...
 оментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.

јктуални „етени “еми
 амбуров избра с кой отбор ще опита да счупи вечни€ голмайсторски рекорд
ћинистър  ралев коментира възстанов€ването на спортната икономика след COVID-19
ќфициално: ѕ‘  Ћевски вече има нов собственик
“ервел ѕулев с грамота за работата му като доброволец в две болници
Ѕели€ развърт€ метлата, освободи 9 футболисти

 ласиране –езултати

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
≈кип
ѕравила
Ѕургазлии във facebook
RSS за новините
©2008 - 2018 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Burgas24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Burgas24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Burgas24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: