Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Изтъкнат лекар: Мерките са правилни, но има и измишльотини!
Автор: Диана Бикова 16:55 / 06.04.2020Коментари (9)3326
© Burgas24.bg
Преди 10-тина дни изтъкнатият пловдивски уролог проф. Димитър Шишков във Фейсбук разкритикува мерките, които Националният оперативен щаб налага. Днес репортер на Burgas24.bg разговаря с проф. Шишков.

- Проф. Шишков, обезпокоителни ли са данните за коронавируса?

- Разбира се, че са обезпокоителни. Първо, народът е болен, само този коронавирус му трябва да се доразболее. Проблемът е, че е непознат, мутира и се променя в различна посока. Трябва да се спазва дисциплина, за да се справим със ситуацията.

- В тази връзка, как оценявате мерките които налага Националният оперативен щаб?

- Мерките като цяло са правилни, но има и измишльотини. Например, защо полицията и армията не са вътре в градовете? Тези декларации, които искат, са ги видели от Гърция. Не се съмнявам в искреното желание и компетентност на ген. Мутафчийски. Обаче пунктовете за влизане и излизане? Изгорихме няколко гори от Амазонка, а контролът не се случва. Полицаите трябва да обикалят града и да налагат глоба. Сега я промениха и размерът е реален. 

Като цяло, трябва да има строга, ясна дисциплина. Като германците. Там също има глоби. 

Нещата обаче започват да добиват вариант да не можем да се грижим за останалите болни - онкологични, сърдечно-съдови, други белодробни заболявания... Хората ще започнат да умират от други болести! Аз съм учил, че не трябва да се смесват потоците болни. Затова, когато се правят щабове, в тях не трябва да се включват некомпетентни хора. 

Четох едно интервю на д-р Енчев, който казва, че загубил 3 милиона. Как можеш в такъв момент за говориш за загуби?! В Пловдив в някои болници плановият прием не е спрял и изведнъж ще дойде бомбата! 

Затова казвам, че е глупост полицаите да се изпратят в краищата на града. Днес например два пъти излязох и се върнах с декларация. Друго е полицията да ходи по града и да спира на улицата хората и да пита къде отиват. Като цяло, мерките трябва да са строги и да се спазват.

- Мнозина смятат, че този вирус е измислица и вярват в различни конспиративни теории...

- Това е тролска история. Това влияе на хората, които, въпреки забраните, се разхождат по улиците. В същото време може да са носители на вируса и така да го разнасят.

В youtube има много клипове от пазарите в Китай - какви са условията там, какво ядат и т.н. Прав е Соломон Паси, който каза, че трябва да има санитарен минимум на влизане в Европа. Недисциплинираността трябва е да обица за българския народ. Този вирус не е теория на конспирациите!

Усилията на всички трябва да са насочени към справяне с проблемите на хората, а не да се взимат невъзможни решения. Такова е например за Първа градска. Това не е истинско решение. Защото хората, когато обеднеят тотално, ще излязат на улицата. И премиерът каза: "Аз не мога да кажа вие ще умрете, вие ще живеете".

- Доколко е вярно твърдението, че БЦЖ-ваксината създава на българите по-голяма устойчивост към COVID-19?

- Всичко е възможно, докато не се докаже. Хипотетично определят това с наблюдения и върху начина на живот. Хората от западните страни имат друга култура, те са по-обществено свързани - след работа отиват в бара. А при нас - вкъщи, с приятели си пием ракийката. Ако БЦЖ-ваксината влияе, това е страхотно, особено за по-старото поколение.

Трябва да знаете, че всички големи медицински центрове и в България, и по света, работят, за да намерят решение. Проблемът е, че не знаят как да лекуват, нищо не действа на този вирус. Затова решението е да се пазим, да стоим по къщите си. И по-малко да гледаме лошите новини.

- Кога според вас ще мине тази вълна́?

- Няма вариант да се правят такива прогнози. Може да се случи така, че когато мине в западните страни, да дойде тук! Затова трябва да се спазва самоизолацията. Но трябва да намерим оптималния вариант хората да са по-щастливи.



Още по темата: общо новини по темата: 14346
15.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
06.03.2024 »
05.03.2024 »
04.03.2024 »
предишна страница [ 1/2391 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
това не е ли демократитсно та управлиавастите винаги го правиат ето от каде народа го е наутсил
0
 
 
Добро утро Ще кажа на този доктор че в Германия не налагат глоби за това че си на вън Няма и кпп та А що се отнася до глобите които за този доктор са адекватни то какъв му е проблемът нека си ги плаща
+1
 
 
Казвате, че битовата престъпност се увеличава.юПитам ви след като почти всеки има вила кой му гарантира ,че не е обрана.Защо например да не можеш да си на село през тоя карантинен период.
+2
 
 
Шефе да те питам нещо.Защо тотопунктовете тотопунктове те работят а баничарницата отсреща не работи?
+3
 
 
Много прав! Колко хора трябва да аргументират абсурда на КППтата в сегашният им вид за да се промени нещо?
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Близки издирват Димитър Малинов
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: