Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Генерал Мутафчийски огорчен
Автор: Диана Бикова 21:35 / 07.04.2020Коментари (22)14954
©
Генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски изрази огорчението си, че не се отчитат добрите резултати от работата на Националния оперативен щаб, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Ето какво каза професорът:

"Забравя се, че в България не се случват ужаси, както в другите държави. В САЩ ситуацията е неуправляема, а американската система се води като най-подготвена за посрещане на трусове и масови бедствия. Най-голямото ни огорчение, че имаме добри резултати. Труповете не могат да се скрият. Няма нарастване на смъртността. Това е добър показател, че се справяме добре на този етап. Не трябва да се лигавим с мерките. В Австрия са заявили намерения да ги отслабят, но от кога? От 1 май. Сега сме 7 април.". 

Мутафчийски допълни, че в Китай вече отпускат мерките, но те са два месеца преди нас. Веднага, когато в България има тенденция за намаление, и тук ще се отхлабят мерките. Важно е да няма втори пик и да е по-нисък, коментира професорът.

На въпрос за мерките по време на църковните празници Цветница и Великден, вицепремиерът Томислав Дончев каза:

"Винаги е възможно и по-строги мерки да се предприемат. Проведени са разговори и на БПЦ и на свещениците е възложено да направят така, че да се избегне струпване на хора в храмовете. Местните власти и полицията ще организират спазването на правилата около храмовете.".




Още по темата: общо новини по темата: 14346
15.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
06.03.2024 »
05.03.2024 »
04.03.2024 »
предишна страница [ 1/2391 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Понижи ли сте го. По пагоните е генерал-лейтенант.
0
 
 
Този господин ако несе кандидатира за президент на тези избори заплюитеме
0
 
 
Един здравомислещ човек не видях в тия коментари...доста жалко
0
 
 
Генерале,благодарение на Вас България се движи добре спрямо тази напаст!Ние заставаме зад ВАс и спазваме Вашите указания!Икономиката ще се съживи рано или късно,но човешкия живот-не!!!
0
 
 
Разумните хора трябва да застанат зад ген.Мутафчийски и да го подкрепят,защото благодарение на НОЩ до сега върната не връхлетя стремително нагоре и не взе много жертви.Какво предлага доц.Мангъров-да оставим всичко без всеобщи ограничения,а само за възрастни и болни и да се саморазвият събитията и който преболедуват добре,който умре-умре ,но ще има колективен имунитет и останалите ще се стабилизират по бързо.Това се подкрепя от за съжаление многото българи затворили се в черупката си ,които се задоволяват с това моят дом да е моята крепост и с другите да става каквото ще.Народът ни е пред изпитание и каквото и да се случи занапред не може да е всесилен генерала да го предвиди и предотврати и за това народа трябва да е единен в битката с това предизвикателно и следейки и учейки де от опита на другите да съдейства за по-плавно и благоприятно преодоляване на кризата от здравен и икономически характер
0
 
 
Така е в България.Който се захване с нещо,което е в полза на народа веднага ще се появят групи да го критикуват ,оплюят и разбира се огорчат въпреки постигнати положителни резултати.Това,че не е висока смъртността е несъмнено заслуга на НОЩ.Такова е нашето общество.Като орел,рак и щука,а така не трябва да се прави за общото дело.Много подтискащо им действало всекидневния брифинг ,но това е статистика и осветляване на ситуацията.Доц.Мангъров обявява колко много били починали и все млади хора от птичи грип,от свински грип.Некой тогава не е обявил,че нещо страшно се е случило ,но не вярвам 70%.от населението да е преболедували, че да е изчезнал.Когато се отстрани контакта с причинителя тогава се премахва причината .При социалната изолация вируса не може да се разпространява.Дано по-скоро се премахнат ограниченията,но народа трябва да запази самодисциплина и отговорност и да поправи своите навици в насока на стриктна хигиена продължително в бъдеще.Да се събира с хора внимателно и който проявява признаци на зараза да се дистанцира. Премахването на ограниченията трябва да е за възстановяване на професионалните ангажименти и финансово осигуряване,а не безцелно провокиране на заразяване
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Мобилните оператори вдигат месечните абонаменти
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: