Коко Динев поиска Нафтекс

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:20 / 15.06.2009
1254
Босът на изпадналия в "Б" група Вихрен Коко Динев има сериозни инвестиционни намерения към бургаския Нафтекс. Именно той стои с капитали и финанси зад несебърския бизнесмен Валентин Жеков-Салкъма. Той беше лансиран преди 10-ина дни като кандидат номер едно за закупуване на мажоритарния пакет акции на бургаския клуб. Според източници на "Меридиан Мач" обаче в случая основното финансиране ще бъде от Динев, като той по-късно ще се заеме и с издръжката на клуба. Това обаче ще стане само ако Нафтекс влезе в "А" група.

Както е известно, до преди два дни много актуална бе темата с евентуалното ангажиране на Коко Динев в Локо (Пд). Лично собственичката на "черно-белите" Галя Топалова обаче изрази разочарованието си от несериозността на бизнесмена.

Дали "шейховете" ще спечелят промоция за футболния елит, ще стане ясно съвсем скоро. Баражът със Спортист (Своге) е само след два дни. Ако го спечелят, "зелените" ще се завърнат в елита след 3-годишно отсъствие.

Нафтекс изпадна в "Б" група през 2006 година, като тогава куриозът беше, че бюджетът на клуба, който акционерите осигуриха, се равняваше на 3,8 млн. лева. За изминалата състезателна година той беше около 1,4 млн. лева.

Източник: в. "Меридиан мач"



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).