Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Български лекар от Швеция: Ако мерките не се спазват стриктно, рискуваме да загубим всички ползи
Автор: Екип Burgas24.bg 17:51 / 12.04.2020Коментари (4)1527
©
"Въпреки че към този момент има малък брой заболели и смъртни случаи, мерките трябва да се спазват стриктно... България има късмет, че мерките бяха взети навреме и това е причината за малкия брой болни. Когато случаите са малко, хората започват да не разбират смисъла от тях. Но все още има предаване на инфекцията. Ако мерките не се спазват стриктно сега, рискуваме да загубим всички ползи, които сме получили по време на спазването им“. Това каза пред БНР д-р Петър Марков, епидемиолог в Европейския център за контрол на инфекциозните болести в Стокхолм, Швеция

По думите му не можем по средата да прекратим спазването на мерките и че това трябва да стане, когато случаите започнат да намаляват значително:

"Не знаем истинското ниво на заразяване в България. Броят на потвърдените случаи зависи от политиката на тестване. Ако тестването е малко, то и случаите ще са малко. Един от важните стълбове на контрола на инфекцията е максимално разгръщане на тестовия капацитет“, допълни д-р Марков.

"Все повече лекарства са в процес на проучвания и са в различна степен обещаващи. Това дава някакви надежди. Има ваксини, които вече са в процес на тестване“. 

Според епидемиолога Швеция е закъсняла с мерките и вече плаща висока цена.

Д-р Петър Марков изрази оптимизъм:  

"Скоро нещата ще бъдат под контрол. Маските са важни. Трябва да се въоръжим с търпение. С всеки изминал ден научаваме все повече за вируса, което ни дава възможност да сме по-ефективни в контрола му“. .



Още по темата: общо новини по темата: 14346
15.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
06.03.2024 »
05.03.2024 »
04.03.2024 »
предишна страница [ 1/2391 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Може ли някой умен да ми обясни смисъла от тези мерки? Непрекъснато ни се съобщава, че вирусът не умира от нищо и никъде, стои си по дръжки, подметки и каквото се сетиш, при температури от плюс 100 градуса до абсолютната 0 и чака някой, за да го хване за белите дробове, освен това ни се съобщава, че не се изгражда траен имунитет, така че когИ и да ни хване, все ще ни тръшне. Е, добре, защо, аджеба, да не си срещнем спокойно съдбата, водейки нормален живот, а сме се скрили като мишки и треперим кога ще умрем?! Ааааа, за да не ги заболи ръката лекарите от писане на смърти актове, да не пишат хиляди наведнъж, а милиони, но разпределени във времето?! Хубаво, но как да ви кажа, аз, бидейки убедена от правителство, медии, журналисти и сие общност, че така или иначе вече съм пътник към оня свят, ми не мога да се мотивирам да спазвам "защитни" мерки, които, пак по думите на лекари, журналисти, експерти и правителство, не ме спасяват, защото: първо, вирусът е безсмъртен, второ: не изграждам имунитет, т.е., ако сега го преболедувам, догодина пак ще ме хване и тогава я камилата, я камиларя. При така внушавана 24 часа в денонощието перспектива, ми не мога да мисля дали лекаря ще го заболи ръката от писане на смъртни актове или не. За да "умре" безсмъртния вирус, означава 7 млд. жители на планетата да бъдат в пълна изолация около три месеца, за да го преболедуват, той да няма къде да се пренесе и да погине, горкия, от глад. Но това няма как да стане, нали разбирате! Освен това, не съм убедена, че дори чисто хипотетично да успеем да затворим 7 млд. живи хора някъде за три месеца, няма лекари, журанлисти и правителства да открият, че всъщност всеки, който веднъж е преболедувал Ковид, го пренася и зарязава другите до живот!!! Сега, сериозно ще ви кажа в едно изречение: поведението на представители на правителства, медии, лекари в ситуация като тази е крайно недостойно, да не кажа, по-тежка дума. Очаква се при такъв тип кризи, поведението на гореизброените да бъде мотивиращо, вдъхващо увереност и бъдеще, а не плашещо със смърт на всеки кръгъл час!
0
 
 
Човешката глупост - тя е безгранична! Идете ги вижте навън - всички са навън!
0
 
 
Добре ни съветвате докторе,но много от лейките са без дъно....
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Мобилните оператори вдигат месечните абонаменти
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: