Има крайна дата за завършване на първенството и турнира за Купата

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
09:55 / 23.04.2020
908
УЕФА и Европейската асоциация на клубовете са стигнали до споразумение за краен срок, в който трябва да завършват националните първенства в Европа. Датата е 31 юли. Ако до тогава някой шампионат не е приключил, той ще бъде прекратен.

Асоциацията на клубовете се е ангажирала с това да осигури, че първенствата ще завършат до края на юли. Това ще даде възможност на оставащите мачове от Шампионската лига и Лига Европа да се изиграят през август.

Когато първенството в някоя страна не бъде завършено, решението за крайното класиране и участниците в евротурнирите за следващия сезон ще бъде взимано от местната федерация, твърди испанският "AS", цитиран от Спортал. УЕФА е решила да прехвърли тази отговорност на управниците на футбола в различните страни.

Европейската футболна централа няма да използва коефициента на отборите за участие в евротурнирите, каквато информация се разпространи, а местните федерации ще определят свои критерии. Единственото, което УЕФА иска, е да са ясни евроучастниците на 31 юли. За България това означава, че ако се довършва турнирът за Купата на страната, това също трябва да стане до края на юли.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 1
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).