Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало‘утболЅаскетбол¬олейболƒруги√алерииЋичности—татистики
—портните новини: ƒнес (3) | ¬чера (4)
»нджова: Ќ€ма друга държава в ≈— като нас, ко€то е тръгнала да си смен€ валутата с евро по време на криза
јвтор: ≈кип Burgas24.bg 16:58 / 29.04.2020 оментари (20)656
© Ѕ√Ќ≈—
COVID-19 е преломен пункт, след който светът н€ма да се движи по законите на Ѕойко Ѕорисов. “ова каза в интервю за –адио "‘окусУ –енета »нджова, министър-председател на назначеното от президента ∆елю ∆елев служебно правителство. —поред не€ за българското правителство би тр€бвало да бъде достатъчно това, че получава сигнали и от ≈вропа, и от —јў, за опасността от влизане в еврозоната.

"Ѕорисов разчита на при€телите си от институции, които отдавна са в криза: —ветовната здравна организаци€ към ќќЌ, ќќЌ, ћ‘¬, —ветовната банка и нашите афилиации към т€х - това са все институции, които може би създават илюзиите и сънищата на българското правителство, но нещата в света са на границата на абсолютен прелом във финансово отношение, в международни€ икономически и геополитически елит. Ќеща, които ми се струва, че българското правителство въобще не осъзнава. ‘актът, че ще използва коронавирусната ситуаци€ да даде преимущества на футболни съюзи по м€рката 60/40, на застрахователни компании, на колекторски компании и т.н. само означава, че не сме разбрали, че коронавирусът е преломен пункт, от който нататък светът н€ма да се движи по законите на ЅорисовУ, об€сни –енета »нджова.

ѕо думите й Ѕългари€ за пореден път ще прип€ва на процесите, които стават в света, очаквайки по тодорживковски да се сниши, да отмине бур€та, да се разсе€т облаците, да се понесат най-големите щети, а т€ като периферийна страна ако може да пострада най-малко.

"Ќо основни€т проблем на Ѕългари€ е, че т€ н€ма икономически€ суверенитет, в смисъл да има основни икономически фундаменти, които да € постав€т относително независимо на световната арена. ј би могла да ги има, защото има естествени икономически преимущества, които тр€бва да бъдат използваниУ, допълни –енета »нджова.

"» в тази война Ѕорисов иска да влезе като пожарникар, ами ще изгори като факла, защото след Ѕрекзит, след гръцката преди това криза, ко€то още не е преодол€на, влизането на нови страни в еврозоната е опасно.†"
ќще по темата: общо новини по темата: 3373
02.06.2020
02.06.2020
02.06.2020
02.06.2020
02.06.2020
02.06.2020
предишна страница [ 1/563 ] следващата страница
ћачовете по “¬! ѕълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
—вали на сво€ телефон: Android или iOS!


«ареждане! ћол€, изчакайте ...
Aнонимен
на 30.04.2020 г.
0
 
 
јбе вие дето ривети срещу еврото, ако н€кой каже, че смен€ме лева с рублата пак ли тъй ще ривети или ще маате с опашка от кеф? ≈дно е €сно-против И реват ти€, на които им плащат в рубли. ?
0
 
 
» то при положение,че българите не искат евро.
Aнонимен
на 30.04.2020 г.
0
 
 
много е права госпожата. за какъв ч.п ни е тази еврозона, да се облажат определени хора ли. не се на€доха на пари. хората ни се сме€т. само че не се сме€т на борисов а на цели€ български народ, защото му слушаме глупотевините...
0
 
 
“о н€ма и друга държава в света, на ко€то да й вдигат тока, лихвите и цените на храните по време на пандеми€. рЯШВ
0
 
 
’а. ’а. √-жо »нджова, –”ЅЋј“ј ли да вземем вместо еврото ? »зглежда и на ¬ас ви дръпнаха юздите от  ремъл !
0
 
 
» аз това говор€. јма нали се отива там за да се тегл€т заемите и да отиват в техните фирми парите. ќстави че минимална пенси€ ще е 100 евро. —м€х и позор.  ато трети€т св€т на европа сме.
0
 
 
Ѕогатите ще станат по богати с бедните не ги виждам питайте гърците те ще ви кажат!
0
 
 
ќ и тази гол€м корифей се изтъква по всичко е компетентна
Aнонимен
на 29.04.2020 г.
0
 
 
ѕолитиците ни и майка си продават само да са на власт. “и па най- добре го знаеш . » ти и всички политически лъжци знаете,че демокраци€та ни е свободи€,≈вропа ни е мираж,а лева ни е та*ак на еврото. «а народа она€ песен " куче влачи рейс ";"човека взе парите и каза чакайте малко".
+1
 
 
јми €вно е некомпетентна и забрав€. ¬ кюпа сме с ’ърватска.«аедно подадохме молби за чакалн€та и казаха,че те са изпълнили критериите и чакат нас за да влезем заедно в „акалн€та.—ъщо така от 2007 до 1 €нуари 2009г. 4 страни в онази икономическа криза от 2008г.приеха ≈врото. —ловени€, ипър,ћалта и —ловаки€. ¬€рно не са големи икономики,но Ѕ¬ѕ на глава от населението им е двойно по гол€м от на Ѕългари€.  акво следва ? „е кризата не е пречка и ние не сме сами и сега в това,което правим за да приемем еврото. Ќещо и е огладн€л задника на бабата.
 оментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.

јктуални „етени “еми
 амбуров избра с кой отбор ще опита да счупи вечни€ голмайсторски рекорд
ћинистър  ралев коментира възстанов€ването на спортната икономика след COVID-19
ќфициално: ѕ‘  Ћевски вече има нов собственик
“ервел ѕулев с грамота за работата му като доброволец в две болници
Ѕели€ развърт€ метлата, освободи 9 футболисти

 ласиране –езултати

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
≈кип
ѕравила
Ѕургазлии във facebook
RSS за новините
©2008 - 2018 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Burgas24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Burgas24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Burgas24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: