Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Инджова: Няма друга държава в ЕС като нас, която е тръгнала да си сменя валутата с евро по време на криза
Автор: Екип Burgas24.bg 16:58 / 29.04.2020Коментари (20)1843
© БГНЕС
COVID-19 е преломен пункт, след който светът няма да се движи по законите на Бойко Борисов. Това каза в интервю за Радио "Фокус“ Ренета Инджова, министър-председател на назначеното от президента Желю Желев служебно правителство. Според нея за българското правителство би трябвало да бъде достатъчно това, че получава сигнали и от Европа, и от САЩ, за опасността от влизане в еврозоната.

"Борисов разчита на приятелите си от институции, които отдавна са в криза: Световната здравна организация към ООН, ООН, МФВ, Световната банка и нашите афилиации към тях - това са все институции, които може би създават илюзиите и сънищата на българското правителство, но нещата в света са на границата на абсолютен прелом във финансово отношение, в международния икономически и геополитически елит. Неща, които ми се струва, че българското правителство въобще не осъзнава. Фактът, че ще използва коронавирусната ситуация да даде преимущества на футболни съюзи по мярката 60/40, на застрахователни компании, на колекторски компании и т.н. само означава, че не сме разбрали, че коронавирусът е преломен пункт, от който нататък светът няма да се движи по законите на Борисов“, обясни Ренета Инджова.

По думите й България за пореден път ще припява на процесите, които стават в света, очаквайки по тодорживковски да се сниши, да отмине бурята, да се разсеят облаците, да се понесат най-големите щети, а тя като периферийна страна ако може да пострада най-малко.

"Но основният проблем на България е, че тя няма икономическия суверенитет, в смисъл да има основни икономически фундаменти, които да я поставят относително независимо на световната арена. А би могла да ги има, защото има естествени икономически преимущества, които трябва да бъдат използвани“, допълни Ренета Инджова.

"И в тази война Борисов иска да влезе като пожарникар, ами ще изгори като факла, защото след Брекзит, след гръцката преди това криза, която още не е преодоляна, влизането на нови страни в еврозоната е опасно. "



Още по темата: общо новини по темата: 14346
15.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
06.03.2024 »
05.03.2024 »
04.03.2024 »
предишна страница [ 1/2391 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 30.04.2020 г.
0
 
 
Абе вие дето ривети срещу еврото, ако някой каже, че сменяме лева с рублата пак ли тъй ще ривети или ще маате с опашка от кеф? Едно е ясно-против € реват тия, на които им плащат в рубли. ?
0
 
 
И то при положение,че българите не искат евро.
Aнонимен
на 30.04.2020 г.
0
 
 
много е права госпожата. за какъв ч.п ни е тази еврозона, да се облажат определени хора ли. не се наядоха на пари. хората ни се смеят. само че не се смеят на борисов а на целия български народ, защото му слушаме глупотевините...
0
 
 
То няма и друга държава в света, на която да й вдигат тока, лихвите и цените на храните по време на пандемия. рџ?‚
0
 
 
Ха. Ха. Г-жо Инджова, РУБЛАТА ли да вземем вместо еврото ? Изглежда и на Вас ви дръпнаха юздите от Кремъл !
0
 
 
И аз това говоря. Ама нали се отива там за да се теглят заемите и да отиват в техните фирми парите. Остави че минимална пенсия ще е 100 евро. Смях и позор. Като третият свят на европа сме.
0
 
 
Богатите ще станат по богати с бедните не ги виждам питайте гърците те ще ви кажат!
0
 
 
О и тази голям корифей се изтъква по всичко е компетентна
Aнонимен
на 29.04.2020 г.
0
 
 
Политиците ни и майка си продават само да са на власт. Ти па най- добре го знаеш . И ти и всички политически лъжци знаете,че демокрацията ни е свободия,Европа ни е мираж,а лева ни е та*ак на еврото. За народа оная песен " куче влачи рейс ";"човека взе парите и каза чакайте малко".
+1
 
 
Ами явно е некомпетентна и забравя. В кюпа сме с Хърватска.Заедно подадохме молби за чакалнята и казаха,че те са изпълнили критериите и чакат нас за да влезем заедно в Чакалнята.Също така от 2007 до 1 януари 2009г. 4 страни в онази икономическа криза от 2008г.приеха Еврото. Словения,Кипър,Малта и Словакия. Вярно не са големи икономики,но БВП на глава от населението им е двойно по голям от на България. Какво следва ? Че кризата не е пречка и ние не сме сами и сега в това,което правим за да приемем еврото. Нещо и е огладнял задника на бабата.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Мобилните оператори вдигат месечните абонаменти
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: