Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Хората с наднормено тегло са двойно по-застрашени от COVID-19
Автор: Екип Burgas24.bg 12:16 / 07.05.2020Коментари (0)1142
©
Наднорменото тегло създава двоен риск за необходимост от болнична грижа при хората, заразени с COVID-19, пише британският в. "Таймс", като се позовава на изследване на учени от Университета в Глазгоу.

Резултатите от изследването, в рамките на което са били събрани данни от 428 225 души, сочат, че колкото по-голяма е телесната маса на пациента, толкова по-голяма е вероятността да развие тежките симптоми на болестта.

Само броят на смъртните случаи от коронавирус в Съединените щати е по-голям от този на починалите от вируса във Великобритания, пише "Таймс". Във Великобритания, в която живее по-малко от един процент от световното население, бяха регистрирани близо 12 процента от смъртните случаи от COVID по света, отбелязва британското издание.

"Как, за бога, се стигна дотук?" - с този лаконичен въпрос към премиера Борис Джонсън лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Киър Стармър изрази настроението на обърканите британци във връзка с кризата, провокирана от коронавируса, пише в. "Индипендънт". Вестникът има предвид първия въпрос на Стармър към Джонсън по време на традиционното задаване на въпроси към премиера в британския парламент. Великобритания постепенно осъзнава, че е европейската страна с най-много смъртни случаи от COVID-19 и че не отбелязва в борбата с вируса "очевидния успех", за който говори премиерът Джонсън, изтъква британският вестник.

Европейският съюз е изправен пред най-голямата рецесия в историята си, пише в. "Ню Йорк таймс". Добрата новина за Европа е, че най-тежкият етап на пандемията започва да отминава. Броят на смъртните случаи в Италия достигна най-ниското си ниво от два месеца насам, а германският канцлер Ангела Меркел заяви, че училищата, детските градини и ресторантите ще могат да отворят през следващите няколко дни.

Облекчението обаче може да се окаже краткотрайно. Европейската комисия разпространи вчера прогнози, че икономиката на Европа ще се свие тази година със 7,4 процента. Високопоставен европейски служител предупреди европейците да очакват най-голямата икономическа рецесия в историята на Европейския съюз. Това е мрачно напомняне, че дори вирусът да изчезне, негативните му икономически последици ще преследват световната икономика в продължение на месеци, ако не и години, обобщава американският вестник, цитиран от БТА.

Пандемията от коронавируса отне живота на повече хора в Съединените щати, отколкото в която и да е друга страна. В същото време страната е нестабилна, тъй като президентът Доналд Тръмп и правителството му не се държат като лидери, пише в редакционен материал в. "Вашингтон пост".

Докато къщата гори, Тръмп стои в двора пред нея, хвали постигнатите успехи, отказва да поеме отговорност, кара други хора да гасят пожара и обещава, че скоро всичко ще се върне към нормалното. След седмици на саможертва голяма част от страната е на кръстопът. Имаме нужда битката срещу разпространението на вируса да продължи, като в същото време постепенно и внимателно се опитаме да възобновим работата на икономиката. Тръмп обаче, който реши да не води битка с коронавируса на федерално ниво, а прехвърли отговорността на губернаторите на щатите, сега ги приканва да възобновят прекалено рано икономическата дейност, но така се създава риск от нови случаи на заразяване, смъртни случаи и още по-големи икономически загуби, пише американското издание.

Френският в. "Монд" се фокусира върху очакваното днес изявление на френския премиер Едуар Филип във връзка с постепенното излизане на Франция от карантината, наложена заради коронавируса. Датата 11 май е очаквана с голямо нетърпение от милионите французи, които повече от седем седмици живеят в условия на безпрецедентна карантина, отбелязва "Монд".



Още по темата: общо новини по темата: 14346
15.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
06.03.2024 »
05.03.2024 »
04.03.2024 »
предишна страница [ 1/2391 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Олиото стигна цената на зехтина
Близки издирват Димитър Малинов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: