Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало‘утболЅаскетбол¬олейболƒруги√алерииЋичности—татистики
—портните новини: ƒнес (3) | ¬чера (3)
Ќаш патолог: Ќ€ма никаква разлика между аутопси€ на починал с коронавирус и починал от сезонен вирус
јвтор: ≈кип Burgas24.bg 17:39 / 14.05.2020 оментари (57)616
©
ƒ-р —то€н јлексов е председател на Ѕългарската асоциаци€ по патологи€ и като такъв участва в уебинар на ≈вропейската асоциаци€, където обсъдиха коронавирусната инфекци€. ќсновни€т извод на патолозите от Ўвейцари€, ‘ранци€, √ермани€, »тали€, »спани€ е, че коронавирусът не е смъртоносен. Ќ€ма починал от коронавирус, твърд€т те.

—еминарът е организиран от European Society of Pathology Ц May 8th, 2020 Webinar с модератор Dr. Marco Santucci of University of Florence, Florence (UNIFI). «а да кажем, че човек е починал от коронавирус, тр€бва да установим възпалителна реакци€, довела до смъртта, без да има други несъвместими с живота забол€вани€.

“акива случаи н€ма, об€сн€ват патолозите. Ќ€ма специфични патоморфологични белези на поражени€та от коронавируса върху човешките тъкани. Ќ€ма никаква разлика на аутопси€ между починал с коронавирус и такъв, починал от сезонна вирусна инфекци€.

"Ќ€маме моноклонално антит€ло, с което да маркираме и да различим картината от тази на други вирусни инфекции, твърд€т експертите. «а разлика от грипа кронавирусът не води до смърт. ѕрез €нуари починаха млади хора от грип. —вето
вната здравна организаци€ сгреши, че об€ви пандеми€, защото такава н€ма. ” нас са направени само три аутопсии, защото —«ќ даде инструкци€ да не се прав€т".

"¬ това н€ма логика, об€сн€ва д-р —то€н јлексов.  огато имаме нова картина, причинена от нов вирус, логиката е да се прав€т аутопсии на всички, за да се събере максимална информаци€ за новата болест. “ова поведение на —«ќ може да се определи като престъпно", каза д-р јлексов.

" ризата насочи цели€ ресурс на здравната система в посока към коронавируса и от това страдат болните с всички други забол€вани€, особено тези с онкологични забол€вани€. –аботата ни върху биопсични материали, цитонамазки и други е намал€ла 10 пъти. ѕациентите са уплашени и не търс€т медицинска помощ, много случаи остават недиагностицирани.

“ова означава, че ако е имало карцином in situ (в начален стадий), след два месеца той вече може да е станал инвазивен и да премине в следващ стадий. “ова ще създаде повече проблеми на здравната система, отколкото коронавирусът", об€сни д-р —то€н јлексов.

¬ижте интервюто на д-р —тойчо  ацаров с д-р —то€н јлексов.
ќще по темата: общо новини по темата: 3423
05.06.2020
05.06.2020
05.06.2020
05.06.2020
05.06.2020
05.06.2020
предишна страница [ 1/571 ] следващата страница
ћачовете по “¬! ѕълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
—вали на сво€ телефон: Android или iOS!


«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
ёли€ √ерасимова виждам от всички изказвани€ са ти поддържаш простоти€та
0
 
 
ј може ли д-р —то€н јлексов да предостави официален линк за този уебинар. Ќа страницата на European Society of Pathology намирам информаци€ за уебинар проведен на 7-8л05 с тема Infectious Diseases, Microbiology & Beneficial Microbes (»нфекциозни забол€вани€, микробиологи€ и полезни микроби) - »новативни нови технологии и терапевтици към инфекциозни забол€вани€. «ащото това, което говори звучи достта странно от информаци€иите на известни учени , например от учените от германски€ институт " ох", от реномираните анлийски иследователи, водещите южнокорейски вирусолози... ¬ специализираното медицинско списание Medscape изнесените доклади говор€т съвсем друго. Ќа 23.04 излезе още нещо ново 23.04.:"ћного лекари откриват, че анормалното съсирване, известно като тромбоза, също може да играе основна рол€ за смъртността при COVID-19. Ћекарите виждат съсиреци навс€къде: големи съдови съсиреци, включително дълбока венозна тромбоза (DVT) в краката и белодробни емболи (PE) в белите дробове; съсиреци в артериите, причин€вайки инфаркти и инсулти; и микротромби в малки кръвоносни съдове в органи по ц€лото т€ло. –езултатите от ранните аутопсии също показват широко разпръснати съсиреци в множество органи. јдам  юкер, доктор по медицина, хематолог в болницата на ”ниверситета в ѕенсилвани€, който е специализиран в нарушени€ в съсирването, казва, че тези съсиреци образуват с бързи темпове, дори когато пациентите са на антикоагуланти (лекарства против кръвни съсиреци). ¬ едно проучване от ’оланди€, 31% от пациентите, хоспитализирани с COVID-19, са получили съсиреци, докато са на антикоагуланти." » още "COVID-19 е далеч по-опасен и нанас€ много повече поражени€, отколкото сезонни€ грип."—равн€ването им - както толкова много хора прав€т - да се опитат да намал€т въздействието на SARS-CoV2 не е честно"- Jeremy Samuel Faust от Harvard Medical School and Brigham and Women's Hospital, Division of Health Policy and Public Health in Boston, Massachusetts. https://www.medscape.com/viewarticle/930514
0
 
 
—пециално за щабчето за това генералчето е изнервено на лъжата краката са къси лъснаха като свински мъди в карл
0
 
 
Ќј…-“Џѕ»я“ Ќј–ќƒ, ѕј–ƒќЌ ѕЋ≈ћ≈, Ќј —¬≈“ј!
0
 
 
јбе, докторе, май не спазвате протоколите на тези, които ви плащат заплати, иначе щ€хте да придвижите вашите виждани€, където тр€бва, а не да се из€в€вате във фейса
0
 
 
≈, и какво като н€ма! ќчевидно коронавируса е много по-контагиозен и "бърз" в сравнение със сезонни€ вирус.
0
 
 
„ета и не мога да пов€рвам, колко учени в областа на медицината има тук. јми господа специалисти, хайде отивайте в отделени€ излекувайте болните, премахнете вируса и да се свършва. ћного е лесно да се говори отстрани.
0
 
 
¬ —јў за два месеца има 80 000 смъртни случаи след короновирус. ’ората, които са имали съпътстващи забол€вани€ са щ€ли да си живе€т с т€х още много години. «а 20 години война във ¬иетнам , —јў имат под 60 000 жертви. —ега за 2 месеца са над 80 000.  оментарите са излишни.
0
 
 
Georgi Georgiev » н€какви " строители" ли вече мисл€т, че зна€т повече от ћутафчийски. јйде огледайте се господине....
0
 
 
Ќово забол€ване, а инструкции на —«ќ да не се прав€т аутопсии?!!! ѕо парадоксално нещо от това не съм чувал. “ръмп правилно им спр€ дотациите!
 оментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.

јктуални „етени “еми
ѕирин не спира с гръмката селекци€, подписа с юноша на ѕ—∆
Ѕ‘—: ¬€рваме, че клубовете ще спазват феърпле€
89-дневната пауза свърши! ¬ижте “¬ програмата за всички мачове!
‘ехтовална академи€ "≈трополски" хареса "јрена Ѕургас" за международни турнири
Ѕ‘— с важни насоки към клубовете за провеждане на мачовете

 ласиране –езултати