Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало‘утболЅаскетбол¬олейболƒруги√алерииЋичности—татистики
—портните новини: ƒнес (0) | ¬чера (4)
» детските градини отвар€т!
јвтор: ≈кип Burgas24.bg 12:05 / 15.05.2020 оментари (159)50081
©
—лед като по-рано днес стана €сно, че премиерът Ѕойко Ѕорисов е разпоредил моловете у нас да отвор€т врати от понеделник, сега се по€ви още една добра новина.†ѕредстои постепенно и плавно отвар€не на детските градини.

"ѕредстои постепенно и плавно отвар€не на детските градини, което до седмица ще бъде факт", това каза проф. “одор  антарджиев, директор на ÷ентъра по заразни и паразитни болести и член на Ќационални€ оперативен щаб.

“ой уточни, че много внимателно се следи опитът на страните, които вече са отворили детските градини, но подчерта, че у нас тр€бва да се отчита и фактът, че немалка част от децата живе€т заедно с бабите и д€довците си, което е рисково за възрастните хора.

"ƒо седмица ще имаме н€кои решени€. ѕредлагат се н€колко сценари€. ≈дното е при редуциран брой на децата в групите, при препоръки за спазване на мерки. “ака че да може родителите, които искат да пуснат децата си на детска градина, да се върнат на работа. ¬ момента министерството на здравеопазването прави анкета за нагласата на родителите - склонни ли са да ги пуснат, при какви услови€, ако са по-малко на брой, колко да са в група. ¬сичко това много внимателно прецен€ваме", по€сни†директор на ÷ентъра по заразни и паразитни болести и член на Ќационални€ оперативен щаб, цитиран от "‘окус".

ѕроф.  антарджиев допълни, че до кра€ на годината може би ще имаме положителни данни за прилагане на ваксина срещу коронавирус. Ћошото според него е, ако вирусът претърпи пром€на и се наложи ежегодно ваксиниране, както е при грипа.
ќще по темата: общо новини по темата: 3329
29.05.2020
29.05.2020
29.05.2020
29.05.2020
29.05.2020
29.05.2020
предишна страница [ 1/555 ] следващата страница
ћачовете по “¬! ѕълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
—вали на сво€ телефон: Android или iOS!


«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
—ъгласна съм, само с представена бележка от работодател и доказана заетост на родителите. »ма безработни, има майки в отпуск по майчинство, децата им са първи на ƒ√. “ова не е социален пансион в крайна сметка. ƒецата ще гледат “¬ и музика, играчките прибрани за да не лапат и облизват, което е обичайно. ѕри възможност навън и това е начинът. ¬сичко ще се нормализира поетапно...рЯ§Ф”чителите имат много големи отпуски и поради това се прав€т сборни групи. ƒа се ограничи ползването им на първи€ етап, а не още след месец децата да бъдат набутани в сборни групи и отново да тръгне пазарлък кой ще ходи и списъци. ћежду впрочем, още февруари попълнихме за€вление за летните месеци, дали или н€ма да посещава градина.рЯ§¶вАНвЩАпЄП
0
 
 
јко се разболе€т деца от  овид 19 ,ще се търси ли отговорност от персонала?
0
 
 
“о€ щаб наистина всички са с пълно служебно несъответствие.  акво значи "постепенно и плавно" отвар€не на градините? ѕо сантиметър на минута ли ще отвар€т вратите или по-бавно?
-1
 
 
Ќе мога да разбера защо се гледа на децата като чувал с болести. јко професи€та учител в детска градина вече не ви е на сърце, продавачки в хипермаркетите търс€т посто€нно.
0
 
 
ѕ–ќ‘≈—ќ–  јЌ“ј–ƒ∆»≈¬ ƒј —≈√–ЏћЌ≈!
 оментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.

јктуални „етени “еми
ћинистър  ралев актуализира заповедта си за тренировките на закрито
—портни€т министър: Ќ€ма как да финансираме клубове чрез Ѕ‘—
‘утболист є1 на Ѕългари€ ще зарадва малчуганите от родни€ си клуб
ѕоредно поскъпване на спортни€ тв пакет "ƒиема екстра"
 ак се осъществ€ва допинг контролът на наши спортисти по време на пандеми€?

 ласиране –езултати

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
≈кип
ѕравила
Ѕургазлии във facebook
RSS за новините
©2008 - 2018 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Burgas24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Burgas24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Burgas24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: