Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Живко Табаков предлага 7 мерки за справяне на бургаския бизнес с последиците от COVID-19
Автор: Иван Сотиров 11:20 / 19.05.2020Коментари (0)2860
©
Общински съветник от ДБГ и председател на Постоянната комисия по туризъм Живко Табаков предлага на местния парламент  да бъдат взети допълнителни мерки за справяне с последиците от COVID-19, установи справка на Burgas24.bg.

Първата от тях е да бъдат отделени средства в размер на 50 хил. лева от бюджета на Община Бургас за външна, медийна и онлайн реклама. Така ще се даде възможност за ефективното рекламиране на Бургас като сигурна туристическа дестинация.

Важно предложение е намаляване на действието на "Зелената зона" в частта около Морската градина за месеците юли и август, като отпадне пълното й функциониране през уикендите. Става въпрос за ул. 24-ти пехотен черномтоорски полк" и паркинг "Северен плаж".

Табаков предлага още намаляване на цените за ползване на спортни съоръжения, зали, сцени и театри за провеждането на платени спортни и културни мероприятия със 70 % до приключване на действието на извънредна обстановка у нас.

Намаляване на такса битови отпадъци на заведенията за хранене и развлечения с 50 % до настъпването на промяна в заповедта на министъра на здравеопазването на РБ България, с която да им бъде позволено да работят на пълен капацитет, е друго негово предложение.

Другите мерки са: Заплащането на такса "тротоарно право" за заведенията на хранене и развлечения да се изчислява на база квадратура брой разположени маси за месеците май, юни, юли, август и септември, а не както досега на квадратен метър за цяла заета площ;  Намаляване на наемите за РИЕ на 50 % за периода след изтичане на извънредна обстановка до 31 октомври 2020 г.;   Подновяване на изтичащите разрешителни за РИЕ – без авансови вноски, да бъде преустановено действието на чл. 33, ал. 2, т. 1 от Наредбата за период от една година след извънредната обстановка.

През последните седмици Табаков и общинските съветници от ДБГ са провели редица срещи с местния бизнес От тях става ясно, че браншът е който е частично удовлетворен от гласуваните през месец март облекчения. "Целта на техните искания е да се създадат предпоставки за развитие на нашия регион чрез подобрение на бизнес климата и в пряка връзка с подобряването на местното самоуправление в условията на епидемична обстановка", пише Табаков.

 "За да сме конкурентни във вътрешна среда, неминуемо трябва да отделим допълнителни средства за реклама, наред с представянето на ясна стратегия как и какво да рекламираме. През последните няколко години Община Бургас предвижда средства за произвеждането на рекламни материали, които се разпространяват през туристическите информационни центрове, както и през туроператори и агенти, дават се средства и за участието ни на определени туристически борси, които са целеви пазари за нашата дестинация. Това е важно, но не и достатъчно в моментната ситуация. Спешното изготвяне на кризисна рекламна стратегия за ефективно рекламиране на Бургас като сигурна туристическа дестинация от отдел "Туристически политики и дейности", както и залагането на средства в размер на 50 хил. лева. за външна, медийна и онлайн реклама, би дало известна преднина на Бургас пред останалите големи градове в страната в битката за всеки един турист. Изключително важно е тази мярка да бъде приложена сега, когато много хотели, ресторанти и туристически обекти реорганизират своите рекламни стратегии и запълват своите заетости. "Агресивното" рекламиране на община Бургас от една страна ще помогне на местния бизнес, а от друга - ще насочи българския турист да избере и предпочете именно нашия район за своята лятна почивка.

Важно е да припомним, че със заповед на кмета бе отложено стартирането на "Зелената зона" от 2 май до второ нареждане. "Движение България на гражданите" винаги е стояло зад позицията, че въвеждането на "Зелена зона" изобщо удря по малкия и средния бизнес, който иска да привлича клиенти, а развитието на малките и средните предприятия е ключово за България и икономиката ни, както и за туристическия отрасъл. Затова подобни мерки трябва да бъдат много внимателно премислени преди да бъдат въведени. С оглед на настоящата ситуация, считаме за резонно намаляването на действие на "Зелената зона" в частта около Морската градина само за месеците юли и август, като отпадне пълното й функциониране през уикендите. "Зелената зона" нанесе известни щети на бизнеса в Морската градина през времето на нейното функционира в не толкова кризисен момент, а сега очакванията са загубите да бъдат далеч по-значителни", мотивира се Табаков.



Още по темата: общо новини по темата: 14346
15.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
06.03.2024 »
05.03.2024 »
04.03.2024 »
предишна страница [ 1/2391 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Мобилните оператори вдигат месечните абонаменти
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: