Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агенти на "CORONA“-та
Автор: Неделчо Михайлов 15:53 / 01.06.2020Коментари (0)1955
©
Брифингите започват да приличат на "петминутката на омразата“  

По принцип не вярвам в теориите за световните конспирации. Не вярвам в илюминатите и рептилите. Знам за тамплиерите достатъчно, за да не слушам други глупости. Не се връзвам в това, че има шест пича, които управляват света. Не вярвам в еврейския заговор или че Елвис е жив. Смятам, че повечето събития и загадки на майката Земя си имат своето логично обяснение. Освен чудесата и Божиите намеси, разбира се…

Навремето, като по-млад, все пак допусках, че има някакъв Главен и Голям Сценарий. Един малко по-възрастен и много  по-умен  човек от мен веднъж ми каза: “Аз мисля, че няма единен Голям сценарий. Мисля, че има много сценарии, които са пишат от различни сценаристи, с претенцията да са Големия сценарий. Тези по-малко сценарии се преплитат един с друг във времето, без никой да е търсил този ефект. И така са ражда Големият сценарий…

Аналогична за мен е ситуацията е  за световния медицински проблем с вируса CORONA. След тази ситуация наистина има вероятност светът, такъв какъвто го познаваме да се промени. Но не мисля, че Бил Гейтс е злодей, брат на Ангела на Смъртта и братовчед на Дявола. Също не вярвам, че Световната Здравна Организация иска да намали драстично популацията на човечеството на родната ни майка Земя. Защото хлябът не стига или  защото вече не можем да се разминаваме, примерно. По-скоро вярвам поравно в два варианта :

Вариант 1 : Че това е един от вече изтърканите номера на световната фармацевтична промишленост. Целта е да продаде на човечеството лекарство, което отдавна е изобретила. И съпътстващите пандемия минава в графата "рекламни действия“ за повдигане на цената.  По моите наблюдения фармацията е един от петте бизнеса, които управляват света. Кои са другите четири? Няма да ви подценявам. Интелигентни хора сте.

Вариант 2: Вирусът е "произведен“ и "тиражиран“ от една държава. И е пратен  в друга, не съвсем  приятелска държава. Или държави. Като видим къде точно удари и къде беше пикът на жертви и пандемия не е трудно да предположим кой е майстора... Поне приблизително.

Дотук това са два сценария. Те обаче се преплетоха с други няколко. Преекспонация на опасността с всички медийни сили и средства. Медийна и обществена параноя.  Промяна наживота на обикновевите хора, такъв какъвто го познаваме. Развитието през последните месеци даде на обикновения човек идеята, че това е дълго подготвяна атака срещу човешкия род като цяло и обявяването на Новия Световен Ред. Чипиране, задължително ваксиниране, масови паранои обхванаха цели съсловия и общества. Моето предположение е обосновано, разбира се от наблюдения и анализи. Мисля, че групи от хора и цели институции видяха в параноята около пандемията удобна възможност да наложат някои нови правила, рестрикции. Да пооправят финансови каши и политически ситуации. И така се създаде Големия сценарий.

Създалото се положение даде посока към разбиранията на много хора  за основния обществен въпрос :

Свобода или сигурност.

Разбира се, не се разминахме и без обичайните пророци…

Иначе обаче има въпроси, на които обикновеният наблюдател не може да адекватен отговор. И те поддържан безпокойствотоКак например десетки правителства действаха напълно синхронизирано? Наистина ли пък е толкова опасен, егати и вируса. Защо навсякъде включително и в България думата е давана на всякакви хора, но не и на специалисти ? Отложени са Олимпийските игри и един от големите форуми на футбола – Европейското първенство. Като имаме предвид печалния имидж и на МОК и на УЕФА – някой просто използва възможността.

Специално за България ситуацията се балканизира.. Премиерът съзря уникалната възможност да замете някои компрометиращи факти и събития около себе си. Къщата в Барселона беше позабравена. То пък излязоха нови ядове… На преден план бе изваден един приказлив буфер, генерал Мутафчийски. Всекидневните брифинги почват да приличат на "петминутка на омразата“ от знаменитата книга на Джордж Оруел. Народът ни е сплашван. Некрасиво и противно сплашван. Всичко това с надеждата Борисов да изкяри някой лев от Европа и в името на Негово Величество Рейтинга. Сметките обаче продължават да излизат не точно такива. Мисля, че CORONA-та ще си отиде скоро. А след това и нейните агенти.

Бел. Авт. : Гледната ми точка, публикувана тук  е изцяло лична. Това е гледната точка на един обикновен човек.  Тя е плод на основните неща, с които работят независимите автори – информация, наблюдение и анализ. Изказаните тук твърдения не касаят медията, в която са публикувани.



Още по темата: общо новини по темата: 14346
15.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
06.03.2024 »
05.03.2024 »
04.03.2024 »
предишна страница [ 1/2391 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Почина патриарх Неофит
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: