Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Проф.Чирков: Коронавирусът може да се окаже мощно икономическо оръжие
Автор: Екип Burgas24.bg 23:13 / 04.06.2020Коментари (3)1198
© Burgas24.bg
Коронавирусът може и да е манипулиран, допусна видният кардиохирург проф. Александър Чирков. В студиото на предаването "Лице в лице" тази вечер по БТВ той намекна, че пандемията може и да се окаже икономическо оръжие, с което да бъдат завлечени надолу редица световни икономики.

"За пандемията няма една или две, а много гледни точки. 52 милиона умират от грип през 1928 г., а от войната - 21 милиона. Как е възможно в момента толкова институти да не могат да разберат какъв е точно този коронавирус? Един вирус може да се манипулира, всеки вирус иска белтък, това е научно доказано", заяви проф. Чирков

"Представете си една страна, която закъсва, тогава тя може да потърси манипулиране на вируси, за да повлекат след себе си държави с по-добра икономика", допусна той. 

Проф. Чирков обясни, че го е било страх да пътува по време на пандемията, но работата му го е изисквала. Той разказа, че европейските медии дават страната ни като пример за малък брой заразени от Ковид-19.

"Трябва да се направят нови структури, нови знания трябва да се придобият от българските граждани и медици. Още от първи клас до последния трябва да има часове по здравеопазване. Мисля, че чрез този манипулиран вирус, докато се оправят тези икономики, които са в рецесия - Китай е потънал надолу с главата, Америка започва да потъва също, да не се окаже, че с посредничеството на други страни се е създал такъв вирус", коментира проф. Чирков.



Още по темата: общо новини по темата: 14346
15.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
06.03.2024 »
05.03.2024 »
04.03.2024 »
предишна страница [ 1/2391 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Май доста хора сме на същото мнение относно произхода на този вирус.
0
 
 
На всички ни този вирус ни дойде като гръм от ясно небе и проф. Чирков е прав да се съмнява, че той е манипулиран. Но ако продължим да анализираме по-нататък, ще установим, че това е невъзможно. Вирусът не може да се насочва против определени групи! Възможно е бактерии да се пуснат в определен регион, те ще засегнат само хората в него. Но с вируса не е така!!! Човечеството не е достигнало толкова високо ниво, че да насочва вирусите, те да засягат само определена група от хора на определено място и да не засягат останалите хора. А сега животът на западния човек е скъп. Всеки вижда разликата, как се приема загинал при атентат французин, примерно, и загинал афганистанец! В този смисъл, абсурдно е да се приеме, че дадена общност от хора /политици, фармацефтични компании, олигархични кръгове/, са готови да жертват живота на стотици хиляди западняци, работата, т.е. благоденствието на десетки милиони западняци! Данните само за САЩ са 40 милиона нови безработни и над сто хиляди починали! Д-р Първанова допусна, че това е възможно да е в интерес на фармацефтични компании. Те щели да спечелят евентуално от ваксини, възприети от цял свят, няколко милиона, като изчисленията за печалбите за тези компании са за два - три милиона долара. Само че само САЩ се готвят за нов дълг от същото число, пак в долари, само че не милиони, не и милиарди, а трилиони!!! ФЕД ще отпечата нови 2,2 трилиона долара, ако конгресът потвърди предложението на Тръмп! Т.е. фармацефтичните компании за да спечелят 2 - 3 милиона долара, Конгресът на САЩ е готов да загуби 2,2 трилиона??? А къде е Русия? Къде е Китай? Къде са страните от ЕС, които пък ще отпечатат нови 2,8 трилиона евро?
0
 
 
Чирков нищо не ти разбрах.Ти жив ли си още .
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Мобилните оператори вдигат месечните абонаменти
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: