Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
За всички, които не вярват във вируса - ето изключителната изповед на Григор Димитров
Автор: Екип Burgas24.bg 17:18 / 28.07.2020Коментари (543)2036
©
Григор Димитров допусна втора загуба на демонстративния турнир Ultimate Tennis Showdown в академията на бившия му треньор Патрик Муратоглу в Био край Ница. Българската звезда отстъпи с “внезапна смърт" на испанския ветеран Фелисиано Лопес и на практика няма шанс за полуфинал. В края на тази седмица му предстои още един мач.

- Вие бяхте един от заразените с коронавирус. Наложи се дори да влезете в болница...

- Да, много е тежко, наистина много. Сега нямам нищо общо с формата, отпреди да се заразя. Този вирус не пита. Загубих 3 килограма, бях направо в нокаут. Всъщност загубих много неща, не можех да дишам, нямах вкус и обоняние. Трябва да възстановявам много. 20 дни у дома наистина ми дойдоха в повече. Дори и положението да не изглежда сериозно, пораженията са сериозни. В първия момент нищо не усещаш, но после става тежко. Веднага след положителния резултат се чувствах добре, но постепенно силите ме напускаха и много бързо се уморявах. Рядко имах подобрения. Какво повече да кажа? Въпрос на търпение, защото нямаш друг избор, освен да чакаш. Никак не е лесно да го приемеш. Хората трябва да знаят, че може да се случи на всички и че ще трябва да свикнат да живеят с това. След само седмица тренировки не съм готов да играя на най-доброто си равнище. 

- Сега сигурно ще сте много по-внимателен?

- Трябва да се съобразяваш с много неща. Отново ще кажа, че нищо не зависи от твоето състояние. Дори и най-добрата физическа форма не ви пази от нищо. Трябва да се носи маска, да си миеш ръцете по-често от обичайното, да си сменяш облеклото, когато се прибереш у дома. Това са малки неща, които могат да променят всичко. Ако изобщо можех да си представя, че ще изпадна в подобно положение... Това нещо не задава никакви въпроси, преди да дойде. След 5-6 дни започнах да се чувствам по-добре. Но не трябва да се забравя, че вирусът е наоколо.

- Кажете нещо за Adria Tour, въпреки че не искате да говорите по тази тема. (Григор се зарази на турнирите в Белград и Задар - б.р.)

- Каквото се е случило, се е случило. Има всякакви интерпретации. Това е минало не само за мен. По принцип. Хубавото е, че отново съм на турнир.

- Ако US Open се състои, ще е при много строги правила за изолация. Наясно ли сте с това?

- Вече изкарах COVID-19, но може пак да го пипна. Кой знае? Въпрос на личен избор е дали ще пътуваш. Сигурен съм, че ще бъде направено най-доброто, за да осигурят безопасността на всички. Трябва да пресметнеш плюсовете и минусите. Като гледам как постъпват в НБА, имам усещането, че там възможностите са повече. С по-голям район на изолация, в който играчите могат да излизат на разходка. А ние ще разполагаме с един хотел за всички за четири седмици и някои сигурно трудно се свикнат. Малко са играчите, които са свикнали да са без целия си екип и на практика почти сами. Но ще бъде интересно.

- Готов си сте да заминете за Ню Йорк?

- Всички все още си задават много въпроси, а отговорите са малко. Като за карантината например. За мен е важно как се чувствам физически. От гледна точка на психиката не ми е проблем да го направя. Но ми изглежда много амбициозно да кача 3 килограма за 3 седмици, за да играя в Синсинати и в три от пет сета на US Open. Има дни, в които се чувствам добре и мога да тренирам по-дълго. Но в други моменти се чувствам изпразнен. Това са елементи от един процес.

- Какво мислите за Ultimate Tennis Showdown?

- Има приятни емоции и това е добре. Просто друг начин да играеш тенис. Със сигурност е добре отново да съм на турнир. Дори и по време на карантината трябва да намираш причини да се движиш. А за нас най-добре е да има мачове. В този турнир има интересни неща. Защо да не помислим някои неща да бъдат приложени и в официалната верига - като правилото да не загряваш, а да започваш мача веднага след излизането си на корта? Но не съм сигурен, че паузата от 15 секунди между точките ще получи голяма подкрепа сред играчите. С Патрик (Муратоглу) си говорихме много за намесата на треньорите по време на мачовете. Той я подкрепя, а аз - не. Не обичам големите промени. Най-трудното в тениса е да намериш начин да спечелиш мача. Много са тенисистите, които умеят добре да удрят топката. Но най-важното в тениса е психиката.



Още по темата: общо новини по темата: 14346
15.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
06.03.2024 »
05.03.2024 »
04.03.2024 »
предишна страница [ 1/2391 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Милиони болни по света,а никой не ги е виждал.Не е ли странно
0
 
 
Явно са ти свършили джобните,НЕЩАСТНИК.
0
 
 
Колко пари взе за вируса ставаш смешен
0
 
 
Това не е корона вирус а Това е пневмония която се лекува
0
 
 
Колко палки прибра на джоб парса,и с короната ша се прославиш
0
 
 
Оооо я стига ! Омръзна ми вече не е интересно, дайде нещо друго
0
 
 
Не познавам нито един заразен и всичките ми познати на познатите не познават никого?
0
 
 
Более от Ковид,със затруднено дишане,и с маска?????🤔🤔🤔
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: