Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Проф. Григоров: Не вярвам, че някакви прилепи са причината за това чудо
Автор: Екип Burgas24.bg 10:54 / 29.07.2020Коментари (5)1356
© Труд
Бъркотията в целия свят в медицината по отношение на коронавируса е пълна. Първо - какъв е този вирус: дали е получен по естествен път или си е чисто биологично оръжие, казва кардиологът проф. Младен Григоров пред "Труд“.

"Няма какво да се лъжем - за мен това си е чисто биологично оръжие, макар в началото да не вярвах въобще на тази теория. Но да наредим фактите. Въпросните прилепи от не знам си кой пазар - в Ухан или в Индонезия, се ядат от хиляда години, но такова чудо не е имало до сега. Икономическите последици са много по-тежки - засега все още, отколкото тези в здравеопазването. Изключвам няколко страни, в които смъртността е доста висока, смята професорът.

Следващото според него е, че все още нищо не е ясно по патофизиологията, която е основата на медицината.

"Ясно е само, че се засягат белите дробове и обикновено смъртните случаи идват оттам. В началото ставаше дума за алвеоло-капилярен блок при така наречените интерстициални пневмонии. После това се прехвърли на масивни двустранни пневмонии, после стана дума, че капилярите, които вървят около алвеолите, се задръстват с тромби и т. н.

Появиха се заболели дори със сърдечни усложнения, макар и редки. Обърка се симптоматиката - в началото беше температура, пневмония и катарални явления, т. е. кашлица и другите при обикновения грип. След това се появи гръдна болка... Ето как бъркотията е пълна. Същото се отнася до голяма степен и за лечението“, обяснява Григоров.

Не по-малка е бъркотията по отношение на предвиждания така наречен стаден имунитет, припомня той. Оказа се, че след три месеца може да те повтори. Тогава за какъв стаден имунитет говорим? И нищо доказано за сега няма“, заключава професорът.

"Биологичните оръжия осъществяват и чрез тях се водят така наречените безкръвни войни, които са изключително удобни при икономически войни. В момента икономическата война между Китай и САЩ е наяве пред целия свят. Това не ви ли говори нещо“, пита Григоров.

"Не съм любител на конспиративните теории, но пак повтарям: не мога да вярвам, че яденето на някакви прилепи са причината за това чудо, което ни сполетя. Заради тежките икономически последици, до които доведе и направо цапардоса най-развитите държави - най-много САЩ, Бразилия, Индия и Русия, които са част от БРИКС. Плюс ЕС - Италия и Испания, заедно с Англия“, заявява професорът.

"Аз съм за това животът да продължава в обичайния си ритъм, разбира се, като се спазват епидемиологичните мерки. Така или иначе ще трябва да свикнем да живеем с това, колкото и да е лошо. И в училищата, и в университетите, и на работното място, и да пътуваме... Досега единственото нещо, което е доказано, че върши работа до голяма степен, но не 100%, са тези мерки, които се препоръчват, и които горещо препоръчвам. Те са наистина полезни“, казва проф. Григоров.

Нека хората си ядат плодове и зеленчуци колкото искат, да не се притесняват, препоръчва той.

За морето Григоров казва, че е абсолютно безопасно във всяко едно отношение. "Най-малкото поради огромната разтворимост на всичко лошо, което е в него, защото то е огромна водна площ. Това сме го учили по епидемиология като студенти и абсолютно вярно. На плажовете, като се спазват правилата, които важат и за вътре - няма страшно. Място за паника няма, край на паникьосването. Нека хората си ходят на море и на плаж. Освен това слънцето е изключително полезно и то увеличава имунитета“, обяснява професорът.

"Не подценихме вируса в началото, но и сега нищо не познаваме. Нито знаем откъде произхожда, нито знаем изкуствено ли е създаден или по естествен път, нито знаем точната му патофизиология - начинът, по който се стига до пораженията, нито знаем точно фиксирана клиника, дори не знаем точно с кои средства да го лекуваме.

Какво знаем тогава? Само хипотези. А хипотезата е предположение, не е доказателство. Говорят за групов имунитет - ами 2-3 до под 5 процента са заразени, за какъв групов имунитет можем да говорим, трябва да има поне 70 на сто. Появиха се случаи, при които след три месеца повтаря. Така че да си носим новите дрехи, да се успокоим, да не се паникьосваме и да се научим да живеем с вируса“, заключава професор Григоров.



Още по темата: общо новини по темата: 14346
15.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
06.03.2024 »
05.03.2024 »
04.03.2024 »
предишна страница [ 1/2391 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Вируса е Китайски и 90 процента споед мен е произведен в лаборатория...и ако СЗО и Китай не бяха прикривали 2-3 седмици за идващото Държавите щяха да затворят границите...Тръмп затова им отряза 500 милиона финансиране на СЗО !
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Олиото стигна цената на зехтина
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Близки издирват Димитър Малинов
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: