Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Министър Ангелов: Готвим се за най-лошия сценарий
Автор: Екип Burgas24.bg 08:59 / 05.08.2020Коментари (9)1224
©
"Наблюдаваме намаляване на заболеваемостта за последните две седмици, в сравнение с предходните 2 седмици", заяви здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов в ефира на "Здравей, България".

Той подчерта, че и днес излекуваните са повече от заболелите. Според него е важна тенденцията в държавата.

"Всички сценарии са възможни. Ние се готвим за най-лошия. Ако той не се сбъдне, значи сме се справили добре. В последните 2 седмици, според тенденцията в България, сравнена с предходните 2 седмици, наблюдаваме намаляване на заболеваемостта с 9.8%. Имаме и увеличаване на смъртните случаи, но то е в т.нар. уязвими групи. Нещо, което се говори от самото начало – че трябва да пазим именно тези групи", обясни проф. Ангелов и добави, че се следят много показатели.

Здравният министър коментира и ситуацията в домовете за възрастни хора в Русе и Варна. Според него ситуацията и в двете места е контролирана, но причината за масовото заразяване е, че не са спазени противоепидемичните мерки.

"Не става въпрос само за контрол. Не може да сложим полицай до всеки един човек. Много е важно самосъзнанието и усещането на хората за съпричастност, че всички заедно участваме в битка, в която трябва да победим", каза проф. Ангелов.

Той коментира прогнозите за ръст на заболелите през есента. Здравният министър подчерта, че за вируса все още има много неизвестни, но обясни, че системата има готовност да се справи и с по-тежка ситуация.

"В момента имаме готовност за разкритието на 2832 легла. А иначе имаме само 847 пациенти, които са в болници, и 41, които са в интензивни отделения. Здравеопазването ще издържи. Системата е подготвена. Имаме достатъчно количество предпазни средства, дезинфектанти и апаратура. Проблемът вече е в хората – освен липсата на лекари и медицински сестри, много от тях вече са преуморени. Тази тенденция се наблюдава навсякъде по света", обяви проф. Ангелов.

По отношения на София е взето решение за създаване на координационен център, който ще се намира в Инфекциозна болница. В него ще пристигат само линейки, които карат пациенти, потърсили помощ след съмнение за коронавирус. Те ще бъдат насочвани към лечебно заведение, което да ги приеме.

"Не смятам, че здравето има мандат и цвят. То иска денонощна работа и ясни цели. Готов съм да дам всичко, което знам и мога, за да бъдат нещата по-добри в нашата система. Работя ежедневно и хоризонтът няма значение за мен. Важното е да свършим нещата, които сме си поставили за цели, и да ги преследваме до край", заяви за поста си Ангелов.



Още по темата: общо новини по темата: 14346
15.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
06.03.2024 »
05.03.2024 »
04.03.2024 »
предишна страница [ 1/2391 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
И вие ли почнахте със лъжи ако е писано на знайте че бог пази България
0
 
 
Престанете с лошите ви сценарии. Да , знаем че има вирус. Но миналата зима вилнееше свински грип. От него починаха много повече , отколкото сега.
Aнонимен
на 05.08.2020 г.
0
 
 
Хората си мрат, 50-годишни, 60-годишни, тези хора имапа още поне 15 години живот пред себе си!Не са 100-годишни.Понеже има в моменти протести, вие се чудите как да угодите на останалите.Протестърите, млади пияници и наркоманчета са безотговорни и не им пука, властта пък не иска да ограничава другите от популизъм и защото е под натиск от протестите и така се получава, че делото на давещите се е дело на самите давещи се.Егоисти без всякакво чувство на солидрност с останалите.Сега ли беше ремето за протести, при тази пандемия? Понеже младите платени провокатори се чувстват сигурни, какво им дребе, че заразата ще стигне д по-уязвимите.А властта не смее да приложи по-твърди мерки, за да угажда на останалото население.Ето така по-уузвимите са оставени на самотек, който имало да жиее, живее, Божа работа.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: