Ученици на Строителния спечелиха за училището интерактивна дъска и мултимедия
Автор: Екип Burgas24.bg 13:01 / 15.09.2016Коментари ()2054
Бивши и настоящи ученици от
ПГ "Колю Фичето" - Бургас:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Десетокласници от Строителния техникум спечелиха за своето училище интерактивна дъска и мултимедиен прожектор. Миналата година 9 а клас участва в националния конкурс "Изворът" и се състезава за своето училище. Идеята е на Стамен Въчков, ученик от гимназията. Той видял условията във фейсбук и решил да включи и съучениците.

"Изворът" е иновативно състезание - компютърна игра в 8 епизода. Всеки епизод представя ситуация, с която няма как да се справиш, ако не си наясно с учебния материал. Колкото повече са добрите ученици от училището, толкова по-големи са шансовете училището да мине сред победителите. С общи усилия 9 а успява да изведе Строителния техникум в Бургас сред петте училища-победители в страната и да спечели голямата награда - мултимедийна система за обучение.

Това е интерактивна бяла дъска, която може да бъде свързана с компютър и мултимедия. Дъската играе ролята на сензорен екран. Ученици и учители могат да пишат и рисуват в реално време, да запаметяват корекциите и да разпращат на всички участници в обучението бележките по материалите в компютърен формат - по електронната поща.

В първия учебен ден децата се снимаха с новата придобивка заедно с класния си ръководител - Галина Петрова.
770 ученици прекрачиха днес прага на Строителния техникум.

Традиционно на тържеството по случай започването на учебната година бяха наградени 19 деца с особено заслуги към гимназията. Те са победители в национални професионални и спортни състезания. Сред тях са Деспа Петрова, първенец от Националното състезание "Най-добър млад строител", Стамен Въчков - заради победата му в конкурса "Изворът", Моника Димитрова - републиканска и европейска шампионка по Киокушин карате. Отборите по лека атлетика (девойки) и хандбалистите на гимназията също бяха наградени заради спортните си успехи.

22-ма отличници получиха грамоти. А осмокласниците - "зайци" бяха посрещнати с картонени моркови и питка за добре дошли от дванадесетокласниците.

 




Още по темата: общо новини по темата: 302
16.09.2023 »
15.09.2023 »
15.09.2023 »
15.09.2023 »
15.09.2023 »
15.09.2023 »
предишна страница [ 1/51 ] следващата страница
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Uchenici-na-Stroitelniya-specheliha-za-uchilishteto-interaktivna-duska-i-multimediya-670049
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.