Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Поискаха от премиера да отмени лятното часово време
Автор: Екип Burgas24.bg 09:34 / 06.02.2016Коментари ()1366
© Burgas24.bg
Премиерът да разпореди отмяна за преминаването от зимно към лятно астрономическо време, настоя в открито писмо до медиите сливенският общественик Георги Божев, който често търси епистоларна подкрепа за идеите си от Бойко Борисов.

В новата си просба инженерът твърди, че смяната на времената вреди на нацията, а ползата от евентуалната икономия на ток е съмнителна.

"Уважаеми г-н Борисов, при разминаването на биологичния ритъм с хронологичното време се наблюдава състояние на т. нар. десинхроноза, чиито симптоми са сходни с тези при хроничното недоспиване: отпадналост; главоболие; бърза уморяемост; нарушение в съня - безсъние или сънливост и др.

През този период имунната система на човек е много уязвима. Това провокира заболявания или изостря хроничните заболявания, като най-често се наблюдава влошаване на симптомите при страдащи от астма, хипертония, язва, нервни и психични разстройства", се казва в текста.

По данни на подателя 153 правителства разбират безполезността и вредата върху здравето на човека от смяната на часовото време и не са го прилагали като са страни от: почти цяла Африка, Югоизточна Азия, Венецуела, Ирак.

Други са го го правили, но вече не виждат смисъл: Индия, Бразилия, Китай, Австралия, а наскоро и Русия.

Георги Божев твърди, че по изчисления на ЕСО - "Електроенергиен системен оператор" ЕАД пестенето на ел.енергия през периода март-октомври е 23 млн. киловатчаса или 54 ст. на човек, а в същото време парите дадени за лекарства са многократно повече. 

"Като се вземе предвид всичко това, предлагам да се отмени измисленото лятно часово време".


Източник: Агенция "Монитор"


Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/Poiskaha-ot-premiera-da-otmeni-lyatnoto-chasovo-vreme-616439
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.