Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Само за минути десетки пожелаха сами да избират районни кметове в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 14:12 / 12.02.2019Коментари ()2536
Само за минути десетки подкрепиха идеята Центровете за административни услуги в Бургас да бъдат трансформирани в райони, управлявани от пряко избрани от бургазлии районни кметове. Днес бе даден старт на мащабната кампания на Инициативния комитет "За развитие на местната демокрация", която да популяризира идеята, предаде репортер на Burgas24.bg.

Първата спирка на кампанията бе в центъра на града. Тя ще продължи в следващите два месеца във всички комплекси и квартали на Бургас. Утре листовки ще бъдат раздаван пред Младежкия културен център. През април предложението ще бъде внесено при кмета на Бургас, а решението дали ще бъдат въведени райони с пряко избираеми кметове, ще бъде взето от местния парламент.

"Това е един вид мажоритарен избор, даващ възможност на хора, които разбират проблемите на даден район да се кандидатират за техни кметове. По този начин се осигурява по-добра връзка и отчетност между тях и гражданите, както и повече отзивчивост към района", каза при откриването на кампанията председателят на ИК "За развитие на местната демокрация"  Даниела Божинова.

Общинският съветник Живко Табаков, който е член на Инициативния комитет, посочи, че срещите с гражданите по време на информационната кампания са от изключителна важност за него и колегите му, за да се чуе както мнението на бургазлии за районирането на Бургас, но също така и да бъдат посочени други наболели за града проблеми. Той изтъкна, че за него е притеснително, че все още няма изказана позиция от страна на кмета на Бургас Димитър Николов, Общинска администрация или мнозинството от ГЕРБ в местния парламент по отношение на избираемите райони.

Още вижте в нашето видео!




Още по темата: общо новини по темата: 4
30.04.2019 »
12.04.2019 »
03.04.2019 »
07.02.2019 »
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Samo-za-minuti-desetki-pozhelaha-sami-da-izbirat-raionni-kmetove-v-Burgas-849035
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.