2100 доброволци готови за борба с пожарите тази година

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
15:59 / 07.06.2014
751
Повече от 2100 доброволци вече се включиха в доброволните противопожарни отряди в цялата страна, съобщи директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" при МВР главен комисар Николай Николов.

По думите на Николов до края на годината се очаква в дирекцията да бъде подменена повече от половината техника по оперативни програми на Европейския съюз, като старите машини ще бъдат предоставени на доброволните формирования.

Повече от половината доброволци, които ще бъдат ангажирани в наблюдение и ранно откриване на пожари, както и в гасенето на малки огнища, вече са преминали специализирано обучение, поясни Николов.

Директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" информира, че се проверява подготовката на селскостопанската техника за жътвената кампания. Земеделските производители в последните няколко години обновиха машинния парк.

"С модерната техника, която раздробява растителните отпадъци на полето, намаляват случаите на запалване на стърнищата", коментира главен комисар Николов. Той добави, че е сформиран оперативен щаб, който ще координира всички действия по безопасното прибиране на реколтата.

Източник: btv

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Навършват 120 години от рождението на един от най-значимите бълга...
Възможни са опашки на границите
Уважаван журналист си отиде от този свят
БСП може да подкрепи кабинет, но без политически лидери в него
Експерти: От урните излезе оставката и на Кирил Петков
Надежда Нейнски: Сглобката я наказаха, няма смисъл от нови избори...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).