4 години ще лежи в затвора пияният Любчо, помел две жени на пешеходна пътека

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
13:43 / 19.03.2019
1318
Четири години лишаване от свобода при първоначален общ режим ще изтърпи Любчо Д. на 62 г. от Ямбол. Той е признат за виновен от две инстанции в причиняване на смърт по непредпазливост на пешеходна пътека, средна телесна повреда и бягство от местопроизшествието.

Апелативен съд – Бургас потвърди присъдата на Окръжния съд в гр. Ямбол в тази част като правилна и законосъобразна.

Катастрофата е от 11.06.2016г. в Ямбол на кръстовището на ул."Граф Игнатиев" с ул."Драма", след магазин "Кауфланд". При слънчево време с добра видимост и суха настилка възрастният мъж, управлявайки "Фиат Палио“ след употреба на алкохол - 1,84 промила, връхлетял с автомобила си върху преминаващите по пешеходната пътека две жени. От удара телата на пострадалите били качени върху капака на автомобила, пренесени и отхвърлени от него напред и надясно, като паднали на пътното платно.

След инцидента подсъдимият заобиколил жените, преминал през кръстовището, завил наляво и навлязъл с автомобила по съседна улица като напуснал мястото на пътно¬транспортното произшествие.

Свидетел на катастрофата го последвал със своя автомобил и междувременно сигнализирал органите на реда. При задържането му Любчо Д. видимо бил в нетрезво състояние и говорел неясно.

Пострадалите пешеходки били транспортирани за медицинска помощ и лечение в болницата в Ямбол.Едната починала два дни по-късно.

Въззивната инстанция намали срока на наложеното на Любчо Д. наказание лишаване от право да се управлява МПС от завинаги на шест години.

Решението подлежи на касационно обжалване и протестиране пред ВКС на Р България в 15 – дневен срок от съобщаването му на страните.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Обмислят дали хотелите у нас да не започнат да предлагат българск...
Всеки втори се ослушва за по-добра работа – водещи са допълнителн...
Правителството отмени решението за създаване на частната детска б...
Утре е един от двата дни, в които можем да боядисаме яйцата
Единадесетокласник от Бургас с бронз от Балканската олимпиада по ...
Пускат за движение предсрочно участъка от АМ "Струма", затворен з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).