950 лв. начална заплата за медицинските сестри

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:59 / 10.04.2019
1182
Правителството гласува допълнителни около 50 млн. лв. по бюджета на Министерството за здравеопазването за повишаване на заплатите на медицинските сестри и специалистите по здравни грижи. Така началните заплати на специалистите по здравни грижи - медицински сестри, акушерки и други специалисти, ще станат 950 лева. Това съобщиха премиерът Бойко Борисов и министърът на здравеопазването Кирил Ананиев в началото на днешното правителствено заседание.

Във всяка една сфера икономиката се развива, расте. На базата на това можем да си позволим да приемем точката с около 50 млн. лева за повишаване на заплатите на медицинските сестри, заяви премиерът Борисов.

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев заяви, че това се прави с цел гарантиране на по-добри условия и предпоставки за осигуряване на равнопоставен достъп до медицинска помощ на гражданите в съответствие с потребностите на населението и правилата за добра медицинска практика. С посочената сума ще се увеличат разходите по политика в областта на диагностиката и лечението в бюджетна програма "Осигуряване на медицинска помощ на специфични групи от населението", посочи здравният министър, като уточни, че средствата ще бъдат предоставени като субсидия на болниците.

Направеният анализ на всички лечебни заведения показва диспропорции и отклонения в механизмите в начините на формиране и разпределение на разходите по икономически елементи – в това число и разходите за персонал, заяви той.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Джип предизвика тежка катастрофа, шофьорът бил много пиян
Една област въведе спешни мерки заради заболелите от коклюш
Увеличават заплатите в Българската армия с 30%
Черни облаци надвиснаха над Лена Бориславова, отива на съд за кле...
Енергийният министър отива в Турция, за да предоговаря споразумен...
Има ли шанс стойността на имотите да започне да се понижава?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).